„Sunkiai sekėsi. Vienu metu galvojau, kad bus „mirtis“ po 35 km, bet treneris parėkė, pasakė raginančių žodžių, kad viskas padaryta, tik reikia iki galo atidirbti, ir atidirbau iki galo. Iššūkis buvo labai rimtas, tikiuosi, kad įvykdžiau ir padariau viską“, – kalbėjo A. Mastianica.

Po 5 km lietuvis buvo 36-as, po 25 km – 24-as, po 35 km – 18, o per paskutinius pora kilometrų sugebėjo aplenkti artimiausius varžovus ir finišuoti 15-as.

„Rezultatai matėte patys kokie. Labiausiai tenkina vieta – 15-a pasaulyje. Super. Tokia vieta man yra karjeros laimėjimas“, – džiaugėsi ėjikas, 50 km distanciją įveikęs per 4 val. 21 min. 54 sek.

Finišo liniją kirtęs lietuvis iš džiaugsmo iškėlė rankas, tačiau paskui kiek paėjęs tik su vežimėliu pasiekė pirmos medicinos pagalbos palapinę. Po 15 minučių atsigavęs jis jau galėjo bendrauti su žiniasklaida.

Nugalėtoju šioje rungtyje tapo japonas Yusuki Suzuki (4:04:20), sidabro medalį iškovojo portugalas Joao Vieira (4:04:59), o bronzą – kanadietis Evanas Dunfee (4:05:02). Titulo neapgynė iš distancijos gana anksti pasitraukęs prancūzas Yohannas Dinizas.

Paklaustas, kaip pavyko susikaupti ir rasti jėgų per paskutinius kilometrus, A. Mastianica paminėjo tautiečių pagalbą: „Būrys lietuvių skaičiavo, ragino, rėkė – priekyje eina du trys varžovai, gali paimti, pagreitėti. Susikaupiau, pavijau ir aplenkiau.“

Praėjusiais metais 50 km Europos čempionate 14-as įveikęs lietuvis apgailestavo, kad šią rungtį ateityje žada naikinti, tačiau žada prisitaikyti. „Sportuosiu toliau, mėginsiu kovoti toje rungtyje, kuri bus“, – kalbėjo jis.

50 km sportinio ėjimo starto sąraše buvo 46 vyrai, o finišo liniją kirto 28.

Arturo Mastianicos asmeninis rekordas, pasiektas dar šiais metais yra 3 val. 55 min. 40 sek.

Planetos 50 km sportinio ėjimo rekordas priklauso prancūzui Yohannui Dinizui (3:32:33). Jis taip pat yra pasaulio čempionatų rekordininkas, tokiu tapęs prieš dvejus metus Londone (3:33:12).

Sekmadienį taip pat likus pusvalandžiui iki vidurnakčio toje pačioje Dohos trasoje prie Persijos įlankos startuos vienintelė Lietuvos atstovė 20 km moterų sportinio ėjimo rungtyje Živilė Vaiciukevičiūtė.

„Mano pasirodymas visuomet įkvepia Živilę, tikiuosi taip atsitiks ir dabar, ir ji pasirodys dar geriau, užims aukštesnę vietą“, – juokėsi A. Mastianica.

Spalio 4 dieną tą patį nuotolį eis dar vienas Lietuvos ėjikas Marius Žiūkas.

Rugsėjo 27-spalio 6 dienomis Dohoje (Kataras) vyksta pasaulio lengvosios atletikos čempionatas, kuriame dalyvauja 11 Lietuvos sportininkų.

Planetos čempiono titulą gina disko metikas Andrius Gudžius, o tarp favoritų pagal 2019-ųjų rezultatus patenka ieties metikas Edis Matusevičius (ketvirtas – 89,17 m), šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė (septinta – 197 cm uždarose patalpose), trišuolininkė Diana Zagainova (vienuolikta – 14,43 m), ietininkė Liveta Jasiūnaitė (dvylikta – 63,98 m) bei Europos sportinio ėjimo taurės nugalėtoja Živilė Vaiciukevičiūtė (14-a – 1 val. 29 min. 48 sek.). Čempionate taip pat dalyvauja Europos komandiniame čempionate triumfavusi trišuolininkė Dovilė Kilty, ėjikai Arturas Mastianica ir Marius Žiūkas, maratonininkė Monika Bytautienė bei šuolininkas į aukštį Adrijus Glebauskas.

Pasaulio lengvosios atletikos čempionato tvarkaraštis (lietuvių startai):

Rugsėjo 29 d. (sekmadienis)

23.30 val. moterų 20 km sportinis ėjimas (Živilė Vaiciukevičiūtė)

Rugsėjo 30 d. (pirmadienis)

16.30 val. arba 18.00 val. moterų ieties metimo kvalifikacija (Liveta Jasiūnaitė)

21.25 val. vyrų disko metimo finalas (Andrius Gudžius)

Spalio 1 d. (antradienis)

16.50 val. vyrų šuolių į aukštį kvalifikacija (Adrijus Glebauskas)

21.20 val. moterų ieties metimo finalas (Liveta Jasiūnaitė, jei pateks)

Spalio 3 d. (ketvirtadienis)

16.40 val. moterų trišuolio kvalifikacija (Diana Zagainova ir Dovilė Kilty)

Spalio 4 d. (penktadienis)

20.15 val. vyrų šuolių į aukštį finalas (Adrijus Glebauskas, jei pateks)

23.30 val. vyrų 20 km sportinis ėjimas (Marius Žiūkas)

Spalio 5 d. (šeštadienis)

16.30 val. arba 18.00 val. vyrų ieties metimo kvalifikacija (Edis Matusevičius)

20.35 val. moterų trišuolio finalas (Diana Zagainova ir Dovilė Kilty, jei pateks)

Spalio 6 d. (sekmadienis)

19.55 val. vyrų ieties metimo finalas (Edis Matusevičius, jei pateks)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)