5000 m bėgimo atrankos herojais netikėtai tapo du sportininkai, kurie anaiptol neprilygo favoritams greičiu.

Pradėjęs paskutinį ratą Jonathanas Busby iš Arubos buvo toks išsekęs, kad vargiai laikėsi ant kojų, nekalbant apie bėgimą link finišo.

Tačiau pagalbos ranką ištiesė šalia išdygęs Braima Suncaras Dabo iš Bisau Gvinėjos.

Afrikietis daugiau kelis šimtus metrų tempė savo varžovą iš Karibų jūros salos. Ir nors abu bėgikai galiausiai finišavo atsilikę 5 minutes nuo konkurentų, stadiono ovacijos skambėjo būtent jiems, kai kurie žiūrovai plojo pakilę iš savo vietų.


Įdomu, jog nepaisant tokio lėto paskutiniojo rato, tiek J. Busby, tiek jam pirmiau kirsti finišo liniją leidęs „gelbėtojas“ B. S. Dabo užfiksavo savo asmeninius rekordus.

Abu jie yra vieninteliai savo šalių atstovai pasaulio čempionate – Tarptautinė lengvosios atletikos federacija (IAAF) leidžia po vieną sportininką deleguoti ir toms valstybėms, kurių atletams nepavyksta įvykdyti normatyvų.

Tiesa, vėliau J. Busby visgi buvo diskvalifikuotas, o B. S. Dabo atiteko paskutinė 35-a vieta.

Greičiausias atrankoje buvo Kenijoje gimęs JAV atstovas Paul Chelimo, prieš dvejus metus pasaulio pirmenybėse pelnęs bronzos medalį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)