„Tai įvyko man dirbant“, – 2018-ųjų gruodį vienam reporteriui pareiškė M. bin Salmanas, remiantis citatomis iš naujo, dar neparodyto televizijos PBS dokumentinio filmo.

„Man tenka visa atsakomybė, nes tai įvyko man dirbant“, – cituojamas Persijos įlankos karalystės sosto įpėdinis, komentavęs pernai spalio 2-ąją įvykdytą žmogžudystę.

Princas Mohammedas, karalystės faktinis valdovas, sulaukė didžiulio tarptautinio spaudimo po to, kai JAV gyvenęs žurnalistas buvo nužudytas Saudo Arabijos konsulate Stambule, o jo kūnas buvo supjaustytas. J. Khashoggi palaikai taip ir nebuvo rasti.

Per pokalbį, įvykusį 2018-ųjų gruodį prie Rijado apylinkėse esančios automobilių lenktynių trasos, paklaustas, kodėl nežinojo apie nužudymo planus, princas pareiškė: „Turime 20 mln. žmonių. Turime 3 mln. valstybės tarnautojų“.

Atsakydamas į primygtinius korespondento klausimus, kaip smogikų būrys galėjo atvykti į Stambulą vienu iš karališkųjų lėktuvų ir įvykdyti ten žmogžudystę, M. bin Salmanas atsakė: „Turiu pareigūnų ir ministrų, kurie stebi šiuos reikalus – jie atsakingi, jie turi tam įgaliojimus“.

Rijadas ne kartą neigė, kad princas Mohammedas yra atsakingas už J. Khashoggi nužudymą. Šis karališkajai šeimai kadaise artimas veikėjas vėliau tapo jos kritiku ir buvo nužudytas, kaip teigia Saudo Arabijos valdžia, per savavališkai veikusių agentų operaciją.

Remiantis interviu PBS, princas Mohammedas patikino, jog žmogžudystė buvo įvykdyta jam nežinant.

Vieno nepriklausomą tyrimą atlikusio Jungtinių Tautų žmogaus teisių eksperto ataskaitoje teigiama, kad esama „patikimų įrodymų“, liudijančių apie M. bin Salmano sąsajas su nužudymu ir mėginimais jį nuslėpti.

Kaip pernai pranešė JAV žiniasklaida, šalies Centrinė žvalgybos agentūra (CŽA) taip pat mano, jog nužudyti žurnalistą veikiausiai įsakė pats princas.

Tuo metu Saudo Arabijos prokurorai paneigė princo sąsajas su šiuo nusikaltimu ir pareiškė, kad buvo areštuoti apie 20 su žmogžudyste siejamų asmenų. Penkiems iš jų gresia mirties bausmė.