Policijos trečiadienio pranešime sakoma, kad per reidus privačiose klinikose šalies šiaurėje esančiame Salonikų uostamiestyje buvo areštuota moterų, daugiausia bulgarių. Taip pat areštuota moterų iš Gruzijos ir Graikijos romų bendruomenės.

Moterys į klinikas buvo atvykusios arba gimdyti, arba leisti paimti kiaušinėlių parduoti.

Tyrėjai nustatė 22 neteisėto įvaikinimo atvejus ir 24 kiaušinėlių pardavimo atvejus. Šis nelegalus verslas nuo 2016 metų uždirbo 500 tūkst. eurų, nurodė policija.

Graikijoje vaisingumo problemų turinčios šeimos yra nusivylusios įvaikinimo procedūrų, kurios gali užtrukti ir penkerius metus, tempu.

Tarp 12 areštuotų asmenų yra gydytojas, teisininkas ir du privačių klinikų darbuotojai. Dar 66 asmenų atžvilgiu vykdomas tyrimas.

Tinklui vadovavo vienas teisininkas ir vienas ginekologas.

„Įsivaikinti pretenduojančios šeimos duodavo nuo 25 tūkst. iki 28 tūkst. eurų, kad galėtų įsivaikinti vaiką“, – sakė Salonikų policijos viršininkas Kristas Dimitrakopulas.

„Į kainą įeidavo pinigai biologinei motinai, teisininkui, pinigai už hospitalizaciją ir procentai tinklo tarpininkui“, – nurodė jis.

Motinoms donorėms už kūdikio pagimdymą būdavo sumokama nuo 4 tūkst. iki 5 tūkst. eurų.

2011 metais Graikijoje 10 bulgarų ir du Graikijos piliečiai buvo teisiami už tai, kad atsivežė į šalį 17 nėščių bulgarių ketindami parduoti jų kūdikius.