„Gavome ministerijos analizę, gaila, bet ji yra labai formali. Galime pajuokauti, kad jų pačių agentūros, jeigu ūkininkai paruoštų tokią aplikaciją pinigams, vargu ar pripažintų kaip rimtą dokumentą. (...) Reikia viską apmąstyti, įvertinti ir priimti apgalvotus sprendimus.

Laukiame pasiūlymo iš ministro, kaip jis mato. Iš principo neprieštaraujama tam, kad būtų sustiprinami regionai ir, kad regionuose atsirastų daugiau veiklos, ten yra potencialas ir jį galima išnaudoti valstybinėms funkcijoms vykdyti. Prezidentas tam pritaria. Sulauksime ministro pasiūlymų ir kalbėsimės“, – ketvirtadienį teigė LRT radijui prezidento patarėjas.

J. Neverovičiaus teigimu, logiškas sprendimas būtų palikti ŽŪM strategines funkcijas sostinėje.

„Logiška, kad strateginės funkcijos būtų Vilniuje, nes čia yra Vyriausybė, Seimas. Tai yra kiekvienos dienos darbas ir sunku įsivaizduoti, kad žmonės važinėtų kiekvieną rytą į sostinę. Bet šis klausimas visai Vyriausybei, kai bus optimizuojamos viso aparato valdymo sistemos, kalbant apie pastatus ir jų centralizavimą“, – teigė jis.

ELTA primena, kad dar liepos mėnesį J. Neverovičius po šalies vadovo Gitano Nausėdos susitikimo su Andriumi Palioniu teigė, kad ŽŪM taip ir nepateikė svarių argumentų ir nepateikė jokios kaštų naudos analizės. J. Neverovičiui pritarė ir pats ministras A. Palionis. Pasak jo, dėl ministerijos nebuvo jokios diskusijos nei su pačiais darbuotojais, nei profsąjungos atstovais.

ŽŪM ministras rugpjūtį sudarė darbo grupę, kuri turėjo įvertinti ŽŪM perkėlimo į Kauno miestą tikslingumą ir pagrįstumą.

Jos vadovu buvo paskirtas ŽŪM Korupcijos prevencijos ir vidaus tyrimų skyriaus vedėjas Jurijus Kornijenko. Į darbo grupę buvo įtraukti ŽŪM specialistai, Viešųjų pirkimų tarnybos ir Turto banko atstovai, taip pat ŽŪM darbuotojų profesinės sąjungos valdybos narys.

Siekis išnagrinėti ŽŪM perkėlimo į Kauną galimybes buvo numatytas Vyriausybės programoje. Ją norėta perkelti kartu su pavaldžiomis organizacijomis, tačiau, joms pasipriešinus, šios minties laikinai atsisakyta.

ŽŪM teigia, kad ministerijos perkėlimas sudarys galimybes peržiūrėti nusistovėjusias valdymo tvarkas ir procedūras, o procesų efektyvinimas turėtų sutaupyti apie 500 tūkst. eurų valstybės lėšų per metus.

ŽŪM skaičiavimais, ministerijos perkėlimas į Kauną atsieis per 1 mln. eurų, o atsipirkti turėtų per 5-6 metus. Planuojama, kad visa ministerija į Kauną bus perkelta kitąmet.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)