Paklausta, ar gandas, kad į koncertus Irena atvysta bent su dviem lagaminais sceninių drabužių, ji neslėpė, kad būna panašiai, nes niekada nežino, ką norėtų apsivilkti.

„Užtekti tai užteks, bet ar bus tarp tos krūvos tas tinkamas, kurį aš noriu užsidėti, tai klausimas. Aš galiu net į sceną pavėluoti begalvodama", – sakė I. Starošaitė. Ji pabrėžė, kad priklauso svarstyklių zodiako ženklui, todėl iš čia ir kyla jos neapsisprendimas.

Irena Starošaitė /Foto: Gabija Kairytė

Kitą gandą, kad Žilvinas Žvagulis nenorėjo jos leisti į jokius televizijos projektus, moteris patvirtino, kad panašiai ir buvo.

„Taip, neleido. Tie pakvietimai iki manęs net neprieidavo. Pirmiausiai jo klausdavo, o ji sakydavo – ji negali. O kai manęs pačios paklausdavo, aš pasidomėdavau kokia jo nuomonė. Tada jis sakydavo, kad nėra laiko, nėra čia ko dalyvauti", – atviravo moteris. Juokaudama ji teigė, kad jeigu ne Inga Valinskienė, su kuria Žilvinas kažką susitarė, veikiausiai taip ir nebūtų niekur pasirodžiusi.

Irena Starošaitė ir Žilvinas Žvagulis

Ji atskleidė, kad pakeitė kone 50 mokyklų, o priežastis – tikrai ne nepaklusnus elgesys. Irena augo cirko artistų šeimoje, tad jie nuolatos keliavo iš vieno miesto į kitą po visą anuometinę Tarybų Sąjungą. Dėl to ir jai teko pakeisti ne vieną mokyklą.

„Aš cirko artistų vaikas, o kaip žinia, jie negyvena vienoje vietoje. Keliauja kiekvieną mėnesį vis į kitą miestą, vaikus vežasi su savimi ir kai atvyksta į naują vietą, iškart mama bėga aiškintis, į kurią mokyklą reikia nuvesti vaikus. Ir taip kas mėnesį eini vis į naują kolektyvą, į naują klasę", – pasakojo moteris. Ji pridūrė, kad baisiausia buvo ne ateiti į naują vietą, o išvykti iš jos, nes vos apsipratus vėl tekdavo skirtis su klasiokais ir mokytojais.

Andrius Tapinas Irenai priminė ir nutikimą, kai ji turėjo koncertuoti kelte kartu su savo vyru Žilvinu Žvaguliu. Nors ir nenoriai, tačiau moteris prisiminė šią istoriją.

„Vyko Nidos festivalis ir už scenos stovėjo prišvartuotas keltas. Pasibaigus koncertui visi lipo į tą keltą, svečiai ėjo. Turėjom plaukti ir dainuoti ten, o Žilvinas... Aš net nemačiau, kad jis liko ant kranto iki tol, kol mes nepradėjome plaukti. Vis galvojau, kur jis, kur Žilvinas, o Arūnas Valinskas sako man – štai ten, prirakintas liko", – prisiminimu dalinosi atlikėja. Ji pasakojo, kad už tai pyko ant A. Valinsko.

Neliko pamirštas ir kitas atvejis, kai I. Starošaitė sugebėjo užmigti tiesiog stoviniuodama. Ji pasakojo, kad po intensyvių repeticijų nuovargis padarė savo.

„Čia ne mano valioje buvo. Pradėjome koncertinį turą, daug repeticijų, visko... Buvo sunku, bet kai jau atidirbome, nuvažiavome, apsigyvenome viešbutuke, tada sakom – padedam daiktus ir einam vakarieniauti. Bet aš taip stovėdama prie palangės ir užmigau. Aš miegoti galiu visaip. Ir užmigti galiu stovint, vairuojant, bet kaip", – tvirtino ji.

Prisimindama nutikimus per koncertus, ji sakė, kad pasitaiko kai pamiršta tekstą, bet kai dainuoja su Žilvinu, jis specialiai kuria naujus dainos žodžius, taip ją dar labiau suklaidindamas.

„Kartais būna, kad pamirštu tekstą, o Žilvinas pradeda kurti naują. Tada aš juokiuosi ir tiek. Kartais žmonės net nepastebi, o kartais nesupranta, kas vyksta, kodėl čia tokia betvarkė. Bet bent tada išgirsta, kad pasirodymas yra gyvas. Fonograma nedainuoja", – atviravo atlikėja.

Visa tai ir dar daugiau - „Laikykitės ten" pokalbiuose.