Jeremy'is Corbynas kalbėjo kasmetinėje Leiboristų partijos konferencijoje Pietų Anglijoje, Braitone. Jis teigė, kad teismo nuosprendis parodė, kad premjeras niekada nesužlugdys valstybės demokratijos. „Šią krizę gali išspręsti tik visuotiniai rinkimai, – teigė J. Corbynas. – Rinkimai turėtų būti surengti tada, kai šita vyriausybė nebegalės pagrasinti pragaištingu išstojimu be susitarimo“.

J. Corbynas teigė, kad, šaliai iš ES pasitraukus be susitarimo, pakiltų maisto produktų kainos, trūktų medikamentų. Pasak jo, „Brexit“ be susitarimo atveju kiltų grėsmė prarasti taikos susitarimą su Šiaurės Airija, dėl kurio Londonas sunkiai dirbo. Leiboristų pirmininkas taip pat teigė, kad Didžiajai Britanijai yra kilusi grėsmė įstrigti, pasirašius vienpusį laisvosios prekybos susitarimą su JAV.

Šį mėnesį parlamentarai patvirtino įstatymą, kuriuo premjerą įpareigoja siekti „Brexit“ atidėjimo po spalio 31 dienos, jei iki to laiko nepavyks priimti naujo išstojimo susitarimo su Briuseliu.

Galiausiai ES vadovai turės nuspręsti, ar pratęsti „Brexit“ terminą. Šį klausimą Europos vadovai svarstys spalio 17–18 dienomis vyksiančiame ES viršūnių susitikime.

J. Corbynas anksčiau yra sakęs, kad, jei rinkimus laimėtų leiboristai, jis derėtųsi su Briuseliu dėl naujo susitarimo ir surengtų antrą referendumą, kuriuo žmonės galėtų rinktis: arba remtų naują jau įtvirtintą ir patikimą išstojimo susitarimą, arba pareikalautų pasilikti ES.