„Susigadinau savo gyvenimą per būrėjas, – teigia moteris, apsilankiusi ne pas vieną, o net pas tris būrėjas. – Visos man išpranašavo tą patį: mane vyras išduos.“

Moteris teigia, kad „nieko nėra baisiau už ateities žinojimą“. Ji tvirtina, kad po pranašysčių visiškai palūžo. „Esu visiškai palūžusi, nesinori nieko bendro daryti, kurti, puoselėti namų“, – pasakojo moteris.

Per penkiolika metų, kaip teigia moteris, buvo visko. „Tai pykomės, tai džiaugėmės, bet viskas buvo gerai. Jis labai geras, myli vaikus ir mane. Ir kas gali „užplaukti“ žmogui, kad jis galėtų per akimirką visko išsižadėti?“ – retoriškai klausė moteris.

Moteris
Tai pykomės, tai džiaugėmės, bet viskas buvo gerai. Jis labai geras, myli vaikus ir mane. Ir kas gali „užplaukti“ žmogui, kad jis galėtų per akimirką visko išsižadėti?

Ji tvirtina, kad galima išeitis – skyrybos anksčiau neištikimybės. „Svarbiausia, kad dabar yra tas baisus laukimas. Net galvoju, kad reikia dabar išsiskirti, kol mano akys to nepamatė ir nesužinojo“, – apie kardinalius žingsnius kalbėjo moteris.

Moteris svarstė, kur ieškoti pagalbos: „Nežinau, ar kreiptis pagalbos į psichologus, ar į Dievą. O gal yra kokie būrėjai, kurie galėtų tuos įvykius pakreipti kita kryptimi?“

„Išverkiau visas ašaras, – tvirtina moteris ir neištikimybę lygina net su liga. – Gyvenu kaip su žmogumi, kuriam diagnozuota mirtina liga ir kuris tuoj išeis iš gyvenimo. Mano gyvenimo, nes tokio dalyko aš neatleisiu.“

Moteris
Galvoju, kad reikia dabar išsiskirti, kol mano akys to nepamatė ir nesužinojo.

Porų psichologas: reiktų pasitikrinti, ar abu poroje patiria seksualinį pasitenkinimą

Porų psichologas Mykolas Truncė DELFI teigė, kad tokių abejonių dažnai turi tos moterys ir poros, kurios turi tarpusavio santykių problemų. Esą jei viskas tarpusavyje būtų gerai, tokių abejonių neturėtų kilti.

„Tai tiesiog veikia save išpildančios pranašystės dėsnis: jei per horoskopus išgirstame, kad sutiksime įdomų žmogų šiandien, stebime sutinkamus žmones, vienas jų būna įdomesnis ir sakome, kad teisingai išpranašavo. Nors iš tikrųjų tai dėmesio sufokusavimas į kažkokį dalyką, kurį nori pamatyti ar juo įsitikinti“, – aiškino M. Truncė.

Mykolas Truncė

Jo teigimu, tas pats veikia su būrimais ir užkalbėjimais. „Ta moteris pradeda įtarinėti, o pats įtarinėjimas sukelia vidinę įtampą, dilemą, stresą, kuris gali smarkiai pasireikšti, – kalbėjo psichologas. – Moteris, norėdama išsilaisvinti iš tos įtampos, jau dabar nori skirtis, nors dar nieko nėra.“

Mykolas Truncė
Tai tiesiog veikia save išpildančios pranašystės dėsnis: jei per horoskopus išgirstame, kad sutiksime įdomų žmogų šiandien, stebime sutinkamus žmones, vienas jų būna įdomesnis ir sakome, kad teisingai išpranašavo. Nors iš tikrųjų tai dėmesio sufokusavimas į kažkokį dalyką, kurį nori pamatyti ar juo įsitikinti.

M. Truncės tvirtinimu, moteriai reikia ieškoti psichologo ar seksologo pagalbos. „Ji turėtų pas psichologą ar psichoterapeutą, ji turi dirbti su savimi, kad susitvarkytų su šia mintimi. Gal ji nepasitiki savimi, dėl to yra didelis pavydas, kontrolės jausmas“, – kalbėjo porų psichologas ir pridūrė, kad vyro neištikimybės atveju moteriai taip pat nereiktų savęs žlugdyti, tiesiog tie santykiai būtų baigti.

Porų psichologo teigimu, jei seksualiniai santykiai moters šeimoje yra geri, pagrindo nerimauti tikrai nėra. „Kiekvienas vyras gali būti neištikimas, – teorinę tikimybę įvardijo M. Truncė. – Bet reikia dirbti su savimi.“

M. Truncė tvirtino, kad moters palyginimas, kad ji esą „gyvena su žmogumi, kuriam diagnozuota mirtina liga“, reiškia, jog būrėjos pranašystės jai padarė tikrai didelį poveikį. „Jai reikia su savimi dirbti. Reikia susitvarkyti su visais baubais, kurie ją gąsdina“, – kalbėjo psichologas.

Porų psichologas įvardijo, kad moters baimė dėl galimos neištikimybės, vertinant statistiką, nėra iš piršto laužta. Jo teigimu, vyrai iš tiesų kur kas dažniau linkę nueiti "į kairę" nei vedusios moterys: „Paskutiniais duomenimis, apie 40 proc. vyrų ir apie 20 proc. žmonų yra neištikimi. Tai reikėtų turėti galvoje ir imtis veiksmų. Pirmiausia, reiktų pasitikrinti, ar abu poroje patiria seksualinį pasitenkinimą. Jei nepatiria, reikia kažką daryti, kad abu patirtų. Tada jokios jėgos, traukiančios vyrus prie kitos moters, nebeliks“.

Neištikimybė JAV ir Europoje

Pasaulyje vykdomi įvairūs neištikimybės tyrimai įvairiais pjūviais. Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV) neištikimybės statistika buvo apžvelgiama ne tik amžiaus, bet ir rasės, politinių pažiūrų ar religingumo pjūviais.

Šeimos studijų instituto (angl. Institute for Family Studies) duomenimis, nors kartą nuėję „į kairę“ prisipažino 16 proc. respondentų. Vyrai neištikimi buvo dažniau (20 proc.) nei moterys (13 proc.).

Tas pats tyrimas parodė, kad dažniausiai neištikimi būna 65-erių metų ir vyresnio amžiaus vyrai bei moterys (18 proc.), rečiausiai – 18-34 m. (11 proc.).

Demokratinių pažiūrų respondentai taip pat nurodė, kad yra dažniau linkę pasukti „į kairę“ (18 proc.) nei palaikantys respublikonus (14 proc.). Šeimos studijų institutas nurodo, kad duomenys buvo rinkti 2010-2016 metais.

Kitas prancūzų tyrimas, kurį 2018-aisiais publikavo „Huffpost“, parodė, kurios Europos šalies piliečiai labiausiai linkę būti neištikimais. 55 proc. prancūzų vyrų ir tiek pat italų vyrų pripažino turėję lytinių santykių su kitais asmenimis, nors tuo metu buvo vedę. Moterys, anot tyrimo, neištikimo būna rečiau: 33 proc. prancūzių ir 34 proc. italių.

Ispanijoje santykis panašus, o Didžiojoje Britanijoje vyrai kur kas labiau laikosi ištikimybės. Apie tai, kad nors kartą gyvenime pasuko „į kairę“ prisipažino 42 proc. vyrų ir 29 proc. moterų.