„Jie (frakcijos „Lietuvos gerovei“ politikai. – ELTA) ir lig tol buvo valdžioje, dabar jie turi keletą pozicijų ir komitetus, ir komiteto pirmininką. Nieko čia ypatingo, išskyrus persirikiavimą, neatsitiko, tad vargu ar jie gali ypatingai čia į kažką ir pretenduoti“, – „Žinių radijui“ sakė G. Kirkilas, pridurdamas, kad kol kas naujausios frakcijos Seime nariai nekelia konkrečių reikalavimų.

„Jie kol kas tikrai nekelia jokių reikalavimų“, – teigė G. Kirkilas.

Pasak jo, tai, ar Ekonomikos ir inovacijų ministerijos portfelis galėtų atitekti šiai frakcijai, taip pat nėra aišku. Apskritai, pabrėžė G. Kirkilas, apie tai, kas galėtų sėsti į Virginijaus Sinkevičiaus vietą, bus pradėta kalbėti tik po to, kai paaiškės, ar jo kandidatūra bus patvirtinta Europos Komisijoje.

„Aš manau, kad šis klausimas neiškils anksčiau nei lapkričio mėnesį – tol, kol nepaaiškės dabartinio ūkio ministro likimas Europos Komisijoje, jeigu jis bus patvirtintas, tada ir bus grįžtama prie šio klausimo.
Manau, kad vėl bus derybos pačioje koalicijoje“, – kalbėjo „socialdarbiečių“ lyderis.

ELTA primena, kad ketvirtadienį Seime buvo pasirašyta tarpfrakcinė sutartis, po kuria parašus padėjo „valstiečių“, „socialdarbiečių“, Lietuvos Lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) ir naujos Seimo frakcijos „Lietuvos gerovei“ seniūnai.

Naujosios Seimo frakcijos „Lietuvos gerovei“ seniūnas Vytautas
Kamblevičius sako, kad frakcija postų nereikalauja. Tačiau kartu neslepia, kad tikisi, jog buvęs „tvarkiečių“ frakcijos narys Remigijus Žemaitaitis pats pasitrauks tiek iš Seimo vicepirmininko posto, tiek iš Tvarkos ir teisingumo partijos pirmininko posto.

Seime iš sugriuvusios frakcijos „Tvarka ir teisingumas (Suvereni Lietuva)“, „socialdarbiečių“ frakcijos ir Mišrios Seimo narių grupės pasitraukę politikai įregistravo naują frakciją, kuriai suteikė pavadinimą „Lietuvos gerovei“. Frakcijos seniūnu tapo „tvarkietis“ V. Kamblevičius.