Tarp gausybės dalyvių galėjome atrasti ir net tris lietuvius: Andrių Vasiliauską, Aurimą Vaškelį ir Benediktą Čirba, kurie į paskutinį „Drift Masters“ etapą atvyko turėdami vilčių pademonstruoti savo sugebėjimus.

Varžybų dieną – pasikeitusios oro sąlygos

Profesionalūs lenktynininkai nuolatos privalo būti pasiruošę, jog vieną akimirką jiems palankios oro sąlygos gali netikėtai pasikeisti.

Štai, penktadienį ir šeštadienį Airijoje švietė saulė, džiugino puikios oro sąlygos ir sausa lenktynių trasos danga, kuri leido išlaisvinti po variklių dangčiais tūnančias jėgas. Lenktynių dalyvių nuotaika labai greitai subjuro sekmadienio rytą, kai pro langą išvydo kardinaliai pasikeitusias oro sąlygas.

Šlapia ir slidi kelio danga, panašu, trims lietuviams nesutrukdė pademonstruoti nykščius į viršų priverčiančius pakelti rezultatus. Pirmojo kvalifikacinio važiavimo metu Aurimas Vaškelis iš teisėjų gavo 80 balų įvertinimą, Andrius Vasiliauskas – 81 balą, o Benediktas Čirba – 77 balus.

Lenktynių trasos dangai po truputėlį džiūvant, kai kuriems dalyviams teko greitai prie to prisitaikyti. Kai kurie išslydo iš lenktynių trasos, kiti – persistengė ir antrojo kvalifikacinio važiavimo metu trasą įveikė nepademonstruodami geresnio rezultato. Lietuvių važiavimus antrojo kvalifikacinio važiavimo metu būtų galima vertinti dvejopai.

Aurimas Vaškelis antrojo važiavimo metu nesugebėjo net pasiekti pirmojo posūkio. Per anksti pradėjusi slysti galinė dalis privertė lietuvį atlikti 360 laipsnių piruetą ir sugrįžti į aptarnavimo zoną.

Andrius Vasiliauskas savo antrąjį važiavimą pradėjo praktiškai tuo pačiu metu, kai iš dangaus vėl pradėjo kristi lietaus lašai. Nepaisant to, užtikrintai ir saugiai trasą įveikęs Andrius iš teisėjų gavo 79 balų įvertinimą arba dviem balais mažiau negu po to, kai jis įveikė savo pirmąjį trasos važiavimą.

Benediktas Čirba buvo paskutinis iš lietuvių, kuris turėjo įveikti antrąjį kvalifikacinį važiavimą. Šį kartą jam organizatorių paruoštą trasą pavyko įveikti gerokai sklandžiau ir efektyviau. Tai puikiai atsispindėjo teisėjų įvertinimuose – antrojo važiavimo metu jam buvo suteikti 84 balai.

Paskutinis "Drift Masters" etapas Airijoje

Iškart pasitaikė sunkūs varžovai

Įpusėjus sekmadienio popietei, automobilių sporto entuziastai galėjo džiaugtis, jog atėjo ilgai laukta akimirka – porinių važiavimų startas.

Kaip visada, porinių važiavimų etapas prasideda nuo TOP 32 etapo, kuriame savo jėgas išbandė visi trys lietuviai: Aurimas Vaškelis, Andrius Vasiliauskas ir Benediktas Čirba.

Pirmasis porinių važiavimų TOP 32 etape pasirodė Benediktas Čirba. Jam į porą buvo atrinktas talento trūkumu nesiskundžiančiu Paulu Mccarthy, kuris savo gimtinėje vadinamas titanų žudiku.

Paulas Mccarthy puikiai žinojo, jog jam norint patekti į sekantį etapą, jis tiesiog privalo atiduoti visas savo jėgas ir susikaupti 100 procentų. Pirmojo ir antrojo važiavimo metu keletą klaidų padaręs Benediktas prie starto ir finišo linijos atvyko ne pačios geriausios nuotaikos. Jis žinojo, jog jo likimą spręs akylai varžybas stebintys teisėjai. Po keletą minučių trukusių diskusijų, varžybų teisėjai galutinai nusprendė, jog į sekantį porinių važiavimų etapą turi keliauti Paulas Mccarthy. To priežastis? Momentas, kai Benediktas išsitiesino savo bolidą.

Paskutinis "Drift Masters" etapas Airijoje

Sekančioje lietuvių poroje – Aurimas Vaškelis stojo priešais Jacką Shanahaną. Du itin pajėgūs sportininkai, kurie ne vieną kartą yra įrodę savo pranašumą. Ir panašu, jog šie du pilotai varžybų žiūrovams suteikė akims džiuginantį renginį. Nepaisydamas šlapios ir slidžios dangos, Aurimas Vaškelis sugebėjo įjungti aukštesnę pavarą ir visokeriopai pranoko Jacką Shanahaną.

Deja, varžybų teisėjams atrodė, jog abiejų važiavimų metu Jackas Shanahanas nenusileido Aurimui ir abu lenktynininkai privalo dar kartą pademonstruoti, kuris yra šaltesnių nervų.

Ir vėlgi, antrojo porinio važiavimo metu abu pilotai neparodė ryškesnio pranašumo. Pirmojo važiavimo metu Aurimas padarė vieną klaidelę, tuo tarpu antrojo važiavimo metu Aurimas nepaliko absoliučiai jokios erdvės savo varžovui. Žiūrovai tikėjosi, jog to pilnai užteks Aurimui patekti į sekantį etapą. Deja. Jackui Shanahanui buvo įteiktas bilietas į kitą etapą.

Trečioji lietuvių pora – Andrius Vasiliauskas prieš Caliną Ciortaną. Šį kartą Andriui į porą patekęs varžovas turėjo pripažinti lietuvio pranašumą. Nors jis ir nebuvo labai didžiulis.

Paskutinis "Drift Masters" etapas Airijoje

Sekančiuose etapuose – tik Andriaus Vasiliausko pavardė

Po apmaudžių Benedikto Čirbos ir Aurimo Vaškelio pralaimėjimų, paskutiniame „Drift Masters“ etape Lietuvos garbę toliau gynė tik Andrius Vasiliauskas.

Jis sekančiame porinių važiavimų etape – TOP 16, prie starto linijos stojo šalia Stepheno Biagioni. Andriaus varžovas, Stephenas, jau pirmame posūkyje padarė klaidą ir rėžėsi į padangų tvorelę, kuri apsaugojo nuo rimtesnių pasekmių, tad galima sakyti, jog antrojo važiavimo metu Andrius turėjo ryškų pranašumą.

Lietuvis turėjo nepadaryti nei vienos šiurkščios klaidos, jog galėtų ramiai perlipti TOP 16 barjerą. Būtent tai jis ir padarė. Varžybų komentatorių išgirtas Andrius drąsiai žengė į sekantį ir bene sudėtingiausią varžybų etapą – TOP 8, o jame laukė Aurimo Vaškelio skriaudėjas – Jackas Shanahanas.

Jeigu ne trumpas išslydimas iš lenktynių trasos antrojo važiavimo metu, Andrius, ko gero, būtų gavęs dar vieną šansą įrodyti savo pranašumą prieš Jacką Shanahaną. Vis dėlto, į lietuvio išslydimą atsižvelgę teisėjai kilimą į sekantį etapą nutiesė Andriaus varžovui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją