Dėl patirtų sužalojimų devynmetei prireikė operacijos ir nežinia, kiek dar laiko ji negalės lankyti mokyklos. Jos mama (vardas ir pavardė redakcijai žinomi – DELFI) dėl įvykio kreipėsi į policiją, o mokyklos direktorius tvirtina, kad sudaryta komisija vis dar aiškinasi aplinkybes.

Ir nors direktorius DELFI tvirtino, kad mokykla ėmėsi visų priemonių, devynmetės šeima pasakoja kitokią versiją – esą mokyklos personalas nekvietė greitosios pagalbos tol, kol į mokyklą neatvyko mergaitės šeimos nariai. Ir net atvykus mamai mokyklos personalas esą nesutiko iškviesti greitosios pagalbos, tad jai su dukra į gydymo įstaigą teko skubėti taksi automobiliu.

Šeima teigia, kad jų dukrai koją pakišo kita mergaitė

„Mergaitei devyni metukai, o ji iki šiol su ištinusiu veidu, gipsuota ranka“, – teigė devynmetės šeima. Jų teigimu, mokyklos personalas nesiima spręsti ir aiškintis incidento.

„Apie pusę dešimtos ryto tėtis sulaukė skambučio iš mokytojos. Ji paskambinusi pasakė, kad kažkas nutiko vaikui, reikia skubiai atvykti pasiimti vaiką. Tėtis tai išgirdęs iš karto pasakė, kad kviestų greitąją, tačiau mokytoja pasakė, kad negali kviesti greitosios be tėvų. Tėtis pakeltu tonu pasakė, kad yra informuotas ir sutinka, kad iškviestų greitąją, tačiau mokytoja tik pakartojo, kad reikia skubiai atvykti pasiimti vaiko“, – teigiama DELFI atsiųstame laiške.

Į mokyklą po žinios iš mokytojų išskubėjo devynmetės mama. „Mamai nulėkus į mokyklą, mokytoja ją palydėjo iki seselės kabineto, kur buvo sesė. Ją pamačiusi mama patyrė šoką, – teigiama šeimos parašytame laiške. – Ji sėdėjo visa kruvina, kraujas bėgo iš nosies, burnos, megztuko rankovė irgi buvo visa kruvina.“

Nukentėjusios mergaitės šeima
Mamai nulėkus į mokyklą, mokytoja ją palydėjo iki seselės kabineto, kur buvo sesė. Ją pamačiusi mama patyrė šoką. Ji sėdėjo visa kruvina, kraujas bėgo iš nosies, burnos, megztuko rankovė irgi buvo visa kruvina.

Mama paprašė iškviesti greitąją, tačiau, kaip teigiama laiške, „jos nesutiko teigdamos, kad dėl dantų greitoji nevažiuoja“.

Devynmetės mama į gydymo įstaigą iš mokyklos išskubėjo taksi automobiliu. Tik vėliau, kai mergaitei buvo suteikta pagalba, devynmetė pasakė, kas jai nutiko: „Ji pradėjo pasakoti, kaip viskas įvyko, kad pertraukos metu klasiokė jai pakišo koją, o griūnant ją dar ir pastūmė, tad ji trenkėsi veidu į radiatorių“.

Mokykla

Mergaitė patyrė kelis sužalojimus: padarius rentgeno nuotrauką paaiškėjo, kad jos priekinis dantis nuo smūgio buvo įstumtas į nosį, tad jam atstatyti prireikė operacijos, taip pat buvo sužalota ranka, sumušta koja.

Mergaitė, kurią devynmetė įvardija kaip tą, kuri ją pastūmė, esą ir anksčiau šeimai buvo girdėta kaip ta, kuri mėgsta įvairiais veiksmais erzinti savo klasiokus.

Nukentėjusios mergaitės šeima
Ji pradėjo pasakoti, kaip viskas įvyko, kad pertraukos metu klasiokė jai pakišo koją, o griūnant ją dar ir pastūmė, tad ji trenkėsi veidu į radiatorių.

Tuo metu, kai įvyko incidentas, mokyklos direktorius atostogavo, todėl situaciją pradėjo aiškintis tik grįžęs iš atostogų. Norėdami, kad direktorius aiškintųsi situaciją, tėvai turėjo mokykloje palikti raštu rašytą prašymą.

DELFI kalbinta mergaitės mama patvirtino, kad žinių iš mokymo įstaigos ir kitos mergaitės, dalyvavusios incidente, laukia jau kone savaitę, tačiau nei mokyklos administracija, nei kitos mergaitės tėvai su nukentėjusios mergaitės šeima dar nesusisiekė.

Direktorius teigia, kad mokykloje dėl įvykio sudaryta komisija

Įstaigos, kurioje nutiko incidentas, direktorius DELFI teigė, kad šiandien – pirmoji jo darbo diena po atostogų, tačiau jis teigė su situacija susipažinęs, o specialiai sudaryta komisija esą aiškinasi įvykio aplinkybes.

„Toks įvykis buvo, – teigė direktorius. – Tą dieną vaikui buvo suteikta pagalba, buvo iškviesti tėvai, mus, kaip administraciją, darbuotojai informavo. Ir vieni, ir kiti tėvai viską žino. O šiuo metu yra sudaryta komisija, kuri tiria tą įvykį. Manau, artimiausiu metu pateiks išvadas.“

Šeima dėl įvykio kreipėsi ir į policijos pareigūnus, tačiau direktorius teigė, kad į jį pareigūnai iki šiol dar nesikreipė.

Mokykla

Artimieji teigia, kad mokyklos personalas nekvietė greitosios pagalbos, laukė, kol į mokyklą atvyks kas nors iš mergaitės artimųjų. Teigia, kad nekvietė net ir atvykus mamai, o direktorius kartoja, kad visas aplinkybes aiškinasi specialiai sudaryta komisija. „Šiuo metu, kadangi komisijai pavesta, tikiuosi, kad jie visa tai išsiaiškins“, – kalbėjo direktorius.

Jis teigė, kad mokyklos darbuotojai gali kviesti medikus, jei kažkas nutinka vaikams, tačiau pridūrė, kad į gydymo įstaigą vaikas turėtų keliauti jau su kažkuo iš šeimos narių. „Kiek žinome, kiek yra buvę, laukia, kad tėvai važiuotų kartu su vaiku“, – kalbėjo direktorius.

Mokymo įstaigos direktorius
Tą dieną vaikui buvo suteikta pagalba, buvo iškviesti tėvai, mus, kaip administraciją, darbuotojai informavo. Ir vieni, ir kiti tėvai viską žino. O šiuo metu yra sudaryta komisija, kuri tiria tą įvykį. Manau, artimiausiu metu pateiks išvadas.

Mokykloje, pasak direktoriaus, taip pat dirba medikė, galinti suteikti pirmąją pagalbą.

Į klausimą, ar jis pats domėjosi mergaitės sveikata, direktorius atsakė teigiamai: „Taip. Yra ir duomenys. Dabar vyksta tyrimas“.

Mokyklos direktorius tvirtino, kad „mokykla yra gyvas organizmas ir visko atsitinka“, tačiau pridūrė, kad tokios stiprios traumos mokymo įstaigoje neprisimena.

Aplinkybes aiškinasi ne tik mokykla, bet ir policijos pareigūnai.

Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio vyr. specialistas Tomas Bražėnas DELFI patvirtino, kad nukentėjusios mergaitės mama incidento dieną kreipėsi į pareigūnus ir parašė pareiškimą.

„Vilniaus apskr. 6-ame policijos komisariate vyksta įvykio aplinkybių tikslinimas“, – teigė T. Bražėnas ir pridūrė, kad mokykla apie mamos kreipimąsi į pareigūnus taip pat informuota.