„Svarbiausia buvo laimėti. Pirmosios rungtynės yra specifinės, daug kas gali nepavykti, bet šiandien viskas pavyko visai normaliai. Kartas nuo karto atrodėme visai gražiai.

Dabar man svarbiausia yra žaidėjų atsidavimas ir fizinis pasiruošimas, nes tai yra bazė visam sezonui. Žaidėjai, buvę su mumis nuo pradžių, fiziškai atrodo pasiruošę. Formoje yra ir rinktinės žaidėjai“, – kalbėjo Š. Jasikevičius, paaiškinęs ir kodėl aikštėje buvo išbandomi įvairūs aukštaūgių tandemai.

„Stengiamės išbandyti visus, kaip jie atrodo, kuris geriau tinka su kuriuo. Matome juos per treniruotes, matome juos per rungtynes, kažkokią informaciją pasiimame. Stengsimės ją pritaikyti ateityje.

Kažkiek norisi, kad ir visi įeitų į sistemą, ir kad jie labai nepervargtų. Rinktinės žaidėjai sugrįžo iš absoliučiai fizinio ir emocinio piko, kur jie tikrai turėjo rodyti geriausią savo krepšinį. Dabar jie šauniai įsijungė į komandą.

Naujiems žaidėjams viską reikia perprasti. Daug ką bandome, stengiamės, kad jie išmoktų ir pamatytų įvairias situacijas. Tas procesas tęsis mėnesį laiko tai tikrai.“

„Žalgirį“ į pergalę sekmadienį vedė 17 taškų įmetęs Zachas LeDay bei 14 taškų pridėjęs Jockas Landale'as. Š. Jasikevičius paaiškino, kodėl australas kilo nuo suolo, o starto penkete mačą pradėjo Martinas Gebenas.

„Pas mus niekada nebuvo standartinio starto penketo ir nemanau, kad bus. Reikia perprasti žaidėjus, jų mentalitetą: kuriems geriau startuoti, kuriems geriau eiti nuo suolo, kurie prisirenka pražangų ir susimažina savo minutes.

Galų gale, kažkiek ir varžovas prisideda. Esame bandymų stadijoje ir svarbiausia, kad laimime bei imame informaciją iš šių rungtynių“, – pasakojo Š. Jasikevičius.

Tuo metu pralaimėjusių „Šiaulių“ strategas Antanas Sireika teigė, jog po rungtynių jis nei džiaugiasi, nei liūdi. Varžovų pranašumą pripažinęs treneris yra patenkintas turėdamas didesnę rotaciją nei praėjusiame sezone.

„Dabar turiu daugiau žaidėjų. Rokas Gustys pirmą kartą išeina žaisti prieš Eurolygos komandą ir nebijo kautis. Ir kiti žaidėjai. Jie stengiasi, dirba. Matosi, ką juos reikia išmokyti. Jie – puikūs vyrai. Džiaugiuosi, kad jie tokie yra“, – sakė A. Sireika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)