Honkongo tarptautinis oro uostas protestų epicentru tapo praeitą mėnesį, kai demonstrantams pavyko sutrikdyti skrydžius tiesiog atsisėdant išvykimo salėse. Taip valdžia nepatenkinti honkongiečiai sugebėjo pritraukti tarptautinės bendruomenės dėmesį.

Šį kartą protestuotojai ketina susirinkti Honkongo oro uoste ir Chek Lap Kok saloje, kurioje ir stovi oro uostas. Protestuotojai taip pat rinksis Tsing Yi stotyje, Honkongo stotyje ir „Cathay“ Sityje, kur įsikūrusios miesto oro linijos „Cathay Pacific“. Oro linijos sulaukė didžiulės kritikos po to, kai paaiškėjo, kad protestuose dalyvaujantys „Cathay Pacific“ darbuotojai yra atleidžiami.

Honkongo geležinkelio bendrovė „MTR Corp“ per savo programėlę paskelbė, kad į oro uostą vežantis traukinys iš Honkongo stoties veš tiesiai į oro uostą ir nesustos jokiose kitose stotelėse, „kaip to reikalavo Honkongo vyriausybė ir oro uosto valdžia“.

Dėl saugumo sumetimų, į oro uostą važiuojantys keleiviai jau Honkongo stotyje turės parodyti savo skrydžių bilietus ir kelionės dokumentus, antraip traukiniu važiuoti jiems nebus leista.

Birželį protestus Honkonge įžiebė kontroversiškas ekstradicijos įstatymo projektas. Įstatymas vėliau buvo atšauktas, tačiau protestuotojai reikalauja ne tik šio projekto atšaukimo, bet ir tyrimo dėl brutalių policijos veiksmų bei nuo Kinijos nepriklausomos rinkimų sistemos.

Honkongas yra buvusi britų kolonija, Kinijai grąžinta 1997 m. Pagal „Viena šalis, dvi sistemos“ susitarimą, miestui iki 2047-ųjų pažadėtos specialios teisės ir privilegijos, tačiau daugelis honkongiečių mano, kad šiam susitarimui yra kilusi grėsmė.