V. Siegel renginio nepraleido ir sirgdama

Ryte įveikę atstumą nuo Vilniaus katedros aikštės iki Trakų dviračiais žinomi žmonės vakarą leido sostinėje esančiame restorane „Bizarre".

Tarp žinomų svečių buvo galima sutikti ir socialinių tinklų žvaigždę Viktoriją Siegel, stilistę bei modelį Astą Valentaitę ir kitus garbius kviestinius svečius. Vakarienės metu buvo suteikta proga sudalyvauti ir labdaringame aukcione. Visos lėšos, surinktos iš dalyvių registracijos mokesčio bei vakarinio renginio metu, bus skirtos talentingiems mažiesiems dviratininkams remti.

Danielius Bunkus ir Viktorija Siegel

Renginio ambasadore tapusi V. Siegel sakė, kad tapti visame pasaulyje žinomu talentu nėra lengva, todėl jos ir kitų geradarių tikslas yra prisidėti prie bent keleto vaikų svajonių išsipildymo. Tiesa, žinoma moteris į renginį atvyko sirgdama, nes, anot jos, tai svarbi misija ir negalima praleisti tokio vakaro.

„Modesta (M. Vžesniauskaitė) buvo nuvykusi į sporto bazę ir realiai pamatė, jog trūksta elementaraus inventoriaus, o trenerių atlyginimai taip pat nėra dideli. Norisi padėti. Aš pati dažniausiai aukoju sergantiems vaikams ir nors su sportu bendra nedaug turiu, išgirdusi apie labdarą vaikams negaliu susilaikyti.

Kai turi už ką nusipirkti pavalgyti, nuvykti atostogauti ar vaikui nupirkti žaislą, suteikti viską, kas yra geriausia, tuomet pagalvoji, kaip daug vaikų to neturi. Net ir pačių elementariausių dalykų. Vaikai man apskritai yra jautri tema ir jau kelerius metus negaliu įeiti į vaikų namus. Iki dukrelės gimimo ten lankydavausi dažnai, o dabar nebegaliu. Tapus mama man širdis plyšta matant vaikučius, kurie prieina, glosto ir klausia, ar važiuosime namo kartu. Pati negaliu įsivaizduoti, kaip mano vaikas būtų be manęs“, – kalbėjo Viktorija.

„Tai tik malonus pasivažinėjimas“

Renginyje sutiktas Johnas Caudwellas sakė, kad rytinė trasa nuo Vilniaus iki Trakų jam tebuvo lengvas pasivažinėjimas. Garsus vyras įsitikinęs, jog vardan kilnaus tikslo būtina įdėti pastangų. Didžiojoje Britanijoje jis yra žinomas kaip vienas dosniausių filantropų.

John Caudwell ir Modesta Vžesniauskaitė

Jo mylimoji ir garsi sportininkė Modesta Vžesniauskaitė pritarė, jog parama jauniems talentams yra itin svarbi. Lietuvoje karjerą pradėjusi moteris puikiai žino, kiek visko reikia pradedantiems dviratininkams.

„Nedažnai grįžtu į Lietuvą, bet šįkart aplankius mano buvusią sporto bazę širdį suspaudė. Kai pati sportavau, sąlygos nebuvo geros, bet turėjome rėmėjus, kurie padovanodavo aprangą, šalmus, dviračius ir kitas reikalingas priemones. Dabar sugrįžusi pamačiau tas pačias aprangas, tuos pačius šalmus, kuriuos naudojome ir mes. Juk tai buvo prieš 20 – 30 metų.

Man širdį suspaudė. Viskuo sportuojančios mergaitės dalijasi ir, žinoma, siekiant rezultato nereikia prabangos. Tiesiog negalima atsilikti nuo naujovių. Kitos šalys auga ir tobulėja ne tik fiziškai, bet ir priemonės. Lietuvoje mes iš tiesų atsiliekame“, – kalbėjo visame pasaulyje žinoma sportininkė.

Anot. M. Vžesniauskaitės, jai pasisekė, nes anksčiau Lietuvai tekdavo nemažai medalių, o ir dviračių sportas buvo vertinamas.

„Pinigai yra dalijami skirtingoms sporto šakoms ir viskas sprendžiama pagal tai, kiek laimėjimų ir medalių jau pelnyta. Labai gaila, bet pastaruoju metu plento dviračių sporto finansavimas yra labai sumažėjęs.

Mano treneris turi tik 5000 eurų biudžetą ir treniruoja net 30 mergaičių. Ką įmanoma padaryti su tokiu biudžetu? Treneriai dabar ieško privačių rėmėjų, o tėveliai turi mokėti mėnesinį mokestį už galimybę vaikui treniruotis. Mūsų laikais to nebuvo ir mums tikrai pasisekė. Tuo metu turėjome šiek tiek daugiau finansavimo. Kaip tik todėl sugalvojome, kad turime padėti. Kažkada mums padėjo ir skolą reikia grąžinti“, – įsitikinusi DELFI pašnekovė.

Nori atiduoti savo duoklę

Ji labai džiaugėsi, jog ryte važiavo visi, kurie ir žadėjo, o ir pats renginys sulaukė didelio susidomėjimo. Kartu su labdaros fondu „Auginam Lietuvai čempionus“ ji ketina surinkti reikiamą sumą, už kurią bus nupirktos visos reikalingos priemonės besitreniruojantiems vaikams.

„Nepasiturintys vaikai nori užaugti, bet jie neturi galimybių, nes reikia mokėti mėnesinį mokestį, o vaikai, kurie turi galimybių, tėvai dažnai motyvuoja mokytis. Žinoma, yra vaikai, kurie nėra iki galo apsisprendę, bet reikia pagalbos, jog jie pasirinktų teisingą kelią. Reikia padėti, jog turėtume kuo daugiau stiprių, talentingų ir motyvuotų vaikų. Taip jie garsins Lietuvą.

Aš labai noriu atiduoti savo duoklę ir kasmet padėti ir tikiuosi, kad man netruks tos motyvacijos ir galėsime padėti. Mūsų tikslas – viską, ką surinksime, šimtu procentų atiduoti vaikams. Ir dainininkai, organizatoriai sutiko dirbti nemokamai tam, kad galėtume atiduoti kaip daugiau. Tai tarsi geras virusas. Daug kas gyvenime grįžta“.

Sportininkė vylėsi, kad apie ją visada bus didelis būrys panašiai mąstančių žmonių, kurie visada norės padėti ir atkreips dėmesį į stokojančius.

Palaikymą išreiškė ir A. Valentaitė

Asta Valentaitė, John Caudwell ir Modesta Vžesniauskaitė

Didžiojoje Britanijoje gyvenanti stilistė bei modelis Asta Valentaitė sakė, jog tokio vakaro praleisti tiesiog negalėjo. Žinoma moteris čia apsilankė norėdama palaikyti savo bičiulę M. Vžesniauskaitę bei prisidėti prie šio vakaro tikslo.

„Be galo palaikau Modestą. Ji yra mano artima draugė ir užsiima kilniais darbais jau ne vienerius metus. Pirmąkart jie organizuoja šį renginį Lietuvoje ir tikrai smagu, kad atkreipia dėmesį į situaciją mūsų šalyje. Ji yra profesionalė bei geriausiai išmano šią sritį, labai ją palaikau. Tikiu, kad plėsis ir eis toliau šia teisinga linkme.

Kai tiek žmonių įsitraukia, viskas turi pavykti. Kartu ir jos pačios asmenybė, nuoširdumas nepalieka abejingų. Tai itin profesionalus ir atviras žmogus“, – sakė ji.

Aukciono ir pačio renginio metu koncertavo atlikėja Ieva Zasimauskaitė. Po renginio paskelbta, jog vaikams šio vakaro metu pavyko surinkti daugiau nei 30 000 eurų.

Tradicija tapusi veikla

Viena garsiausių Lietuvos dviratininkių renginius svečioje šalyje organizuoja ketverius metus. Tačiau šiemet Modesta nusprendė labdarai sutelkti ir Lietuvos verslininkus.

„Pamenu savo karjeros pradžią, ir puikiai suvokiu, kad be finansinės paramos inventoriui, sportiniams rūbams, nebūčiau galėjusi net svajoti apie didįjį sportą. Tačiau dar vaikystėje man padovanotas rėmėjų dviratis, tinkama apranga leido treniruotis ir uoliai artėti prie svajonės – Pekino olimpiados, kurioje Lietuvai atstovavau 2008 metais", – sako Modesta.

DELFI primena, kad dviračių sportui neabejingi sportininkai ir verslininkai iš Lietuvos bei užsienio startavo prie Vilniaus Katedros ir važiuos 70 kilometrų Trakų link.

Specialiai į Vilnių dėl šio renginio atvyko ir Italijoje gyvenanti pasaulio čempionė, Tour de France bei Giro d'Italia varžybų nugalėtoja Edita Pučinskaitė. „Editos įkalbinėti nereikėjo, ji puikiai žino, kokia reikšminga yra rėmėjų pagalba talentingiems sportui vaikams, o tokias galimybes galime jiems suteikti tik sutelkę sporto profesionalų ir verslo atstovų pajėgas", – teigė Modesta.

Šią dviratininkės idėją palaiko ir jos širdies draugas, kuris taip pat prisijungė prie labdaringo renginio Vilniuje. „Pasidalinusi mintimis surinkti paramą Lietuvos vaikams, iš karto sulaukiau draugų palaikymo, tad Vilniuje susirinks mūsų su Johnu bičiuliai iš viso pasaulio. Neabejingos šiai akcijai yra ir bendrovės „Linas Agro", „Vitkus Clinic", „Grande Belleza", suteikiančios paramą šiai akcijai", – džiaugiasi M. Vžesniauskaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (152)