„Akivaizdu, kad neatėjo mano eilė. Ruošiuosi nutraukti savo prezidentinę kampaniją“, – pareiškė jis interviu televizijai MSNBC.

B. de Blasio pažadėjo „tęsti darbą Niujorko miesto mero poste ir toliau atstovauti dirbantiems žmonėms“.

Tokia žinia nuskambėjo B. de Blasio nepatekus į kandidatų naujausius televizijos debatus, nes, remiantis apklausomis, jis turėjo mažesnį kaip 1 proc. rinkėjų palaikymą.

Daugelis amerikiečių liko nepatenkinti jo sprendimu ilgą laiką lankytis rinkimų kampanijos renginiuose, o ne mero biure. Kritikos B. de Blasio taip pat pažėrė prezidentas Donaldas Trumpas, irgi kilęs iš Niujorko.

„O ne – labai svarbi politinė žinia, galbūt svarbiausia istorija per daugelį metų! Ne visu etatu dirbantis Niujorko miesto meras [B. de Blasio], užsitikrinęs visišką NULĮ rinkėjų palaikymo, bet turėjęs didžiulį augimo potencialą, netikėtai pasitraukė iš prezidentinių lenktynių“, – socialiniame tinkle „Twitter“ politiką išjuokė D. Trumpas.

B. de Blasio yra jau antrasis rankas nuleidęs demokratų pretendentas iš Niujorko. Rugpjūčio pabaigoje savo kampaniją nutraukė senatorė Kirsten Gillibrand, kuriai apklausos taip pat nepranašavo nieko gera.

Remiantis vėliausiais sociologų tyrimais, šiuo metu pagal populiarumą pirmauja buvęs viceprezidentas Joe Bidenas; jį vejasi kairuoliai senatoriai Elizabeth Warren ir Bernie Sandersas.