Didžiulį triukšmą sukėlė sunkiasvorių (per 91 kg) ketvirtfinalis tarp brito Frazerio Clarke'o ir ruso Maksimo Babanino.

Po apylygės kovos teisėjų nuomonės išsiskyrė: du įžvelgė Rusijos boksininko pranašumą, likę trys pergalę skyrė jo varžovui, taip užtikrindami pastarajam mažiausiai bronzos medalį.

Tačiau apdovanojimu Jungtinės Karalystės atstovas džiaugėsi neilgai.

Rusijos bokso federacija pateikė protestą dėl dvikovos rezultato, o Tarptautinė bokso asociacija (AIBA) jį patenkino ir nugalėtoju paskelbė M. Babaniną.

Rusas pateko į pusfinalį ir dėl vietos finale kausis su uzbeku Bachodiru Jalolovu.

Pagal tik šį mėnesį priimtas naujas taisykles, teikti apeliaciją dėl patenkinto protesto kita pusė neturi teisės, todėl Anglijos bokso federacija viso labo galėjo paprašyti paaiškinti tokio beprecedenčio sprendimo motyvus.

„Težinau tik tiek, kad geriausias ir blogiausias karjeros momentai ištiko mane per kelias valandas“, – socialiniame tinkle į žinią reagavo F. Clarke'as.

Rusijos federacija laikoma viena įtakingiausių bokso pasaulyje, kuriam vadovauja ryšiais su kriminaliniais nusikaltėliais kaltinamas uzbekas Gafuras Rachimovas.

Dėl prieštaringos prezidento reputacijos, nuolatinių sukčiavimo skandalų ir prastos finansinės padėties Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) yra sustabdęs paramą AIBA ir grasina išbraukti boksą iš olimpinės programos arba 2020 metais Tokijo žaidynėse pats organizuoti bokso turnyrą.

Naują protestų teikimo sistemą AIBA sukūrė būtent dėl dažnų teisėjavimo kontroversijų ir pirmą kartą aukščiausiu lygiu ją išbando Jekaterinburge.

Skandalinga ruso ir brito akistata – nuo 1:34:00

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)