Tai – pirmas tokio tipo futbolo maniežas Vilniuje, kuriam suteiktas Baltijos futbolo akademijos (BFA) arenos vardas.

Tiesa, kaip atskleidžia projekto iniciatorius, BFA įkūrėjas ir vadovas, futbolo treneris Ivanas Švabovičius, ateityje arenos pavadinimas turėtų keistis – D. Gerbutavičiaus gatvėje esančiam maniežui planuojama suteikti kol kas neįvardijamo rėmėjo pavadinimą.

„Nuo pačios projekto idėjos suformulavimo iki įgyvendinimo praėjo penkeri metai. Tai buvo bendra BFA bendruomenės – trenerių, tėvų idėja, o vėliau atsirado žmonės, sutikę investuoti – privačių rėmėjų lėšomis idėja tapo realybe“, – DELFI ketvirtadienį pasakojo I. Švabovičius.

Žemės sklypą greta mokyklos BFA iš Vilniaus savivaldybės išsinuomojo 20-iai metų. Kartu buvo priimtas ir įsipareigojimas – šalia „Ryto“ gimnazijos, maniežo statytojai šiuo metu įrenginėja ir dar vieną sporto aikštyną, skirtą moksleiviams.

„Dabar skaičiuojame, kad viso projekto kaina sieks maždaug 2 milijonus eurų, tačiau tikslesnę sumą galėsiu pasakyti lapkritį, kai įvyks oficialus viso komplekso atidarymas. Mes greta mokyklos esame įsipareigoję pastatyti dar vieną aikštelę, kurioje bus ir bėgimo takai, krepšinio aikštelė. Atidarymą planuojame lapkričio 10-15 dienomis“, – teigė I. Švabovičius.

Anot jo, „Ryto“ progimnazijos moksleiviai rytais galės sportuoti ir naująjame BFA manieže, o dienomis ir popietėmis – maždaug iki 19 val., čia vyks BFA grupių treniruotės.

Vakarais arena bus nuomojama.

„Taip vadinamas komercinis laikas, – pažymėjo I. Švabovičius. – Apskritai pačiame manieže liko atlikti maždaug 10 proc. darbų, įrengti apšvietimą, iškabinti tinklus. Bet pagrindinės užduotys jau atliktos.“

BFA arenos viduje įrengta standartinių matmenų – 105x68 metrų – futbolo aikštė, jau yra paklota dirbtinė danga, kurią įsigyti padėjo Lietuvos futbolo federacija (LFF).

Anot I. Švabovičiaus, projektas ir įranga pirkti iš patikrintų Lenkijos gamintojų, todėl nesklandumų, su kuriais susidūrė panašios idėjos Kaune įgyvendintojai, turėtų būti išvengta.

„Vien per šiuos metus Lenkijoje pastatya apie 20 tokio tipo kupolų. Jie tokias sistemas pradėjo montuoti prieš 7 metus, dabar kaimynų šalyje tai tikra mada. Apskritai Vakarų Europoje – Italijoje, Slovėnijoje, tokie maniežai sėkmingai stovi jau dešimtmetį.

Galų gale tai bus ir Vilniuje. Aš pats treneriu dirbu nuo 1992-ųjų, galų gale visus metus vaikai turės galimybes treniruotis gerose sąlygose. Visų pirma, nebus šalta, visų antra, nereikės ant ledo slidinėti ar sniegą valyti, bus galima treniruotis pagal programą“, – dėstė I. Švabovičius.

BFA arenoje bus įrengtas dujinis šildymas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)