Pasak gubernatoriaus Rahmatullah Yarmalio, per ataką nukentėjo ir miesto ligoninė.

„Šį rytą [sprogo] užminuotas automobilis, kuriuo taikytasi į NDS (Nacionalinį saugumo direktoratą) Kalate Zabule. Ten taip pat stovi Zabulo regioninė ligoninė, kuri per ataką buvo sugriauta“, – teigė R. Yarmalis.

Talibanas prisiėmė atsakomybę už šią ataką. Talibų atstovas Qari Yousufas Ahmadi sakė, kad ji buvo nukreipta prieš Nacionalinį saugumo direktoratą.

Sprogdinimas Zabule yra naujausias iš kruvinų Talibano išpuolių virtinės, visoje šalyje intensyvėjant smurtui artėjant vasaros kovų sezono pabaigai.

Smurtas Afganistane suaktyvėjo JAV prezidentui Donaldui Trumpui anksčiau šį mėnesį staiga nutraukus derybas su Talibanu po beveik metus trukusių pastangų sudaryti taikos susitarimą, kuris būtų leidęs Jungtinėms Valstijoms pradėti karių išvedimą iš savo ilgiausiai besitęsiančio karo.

D. Trumpo pareiškimas, kad derybos yra „mirusios“, išprovokavo Talibaną praėjusią savaitę atsakyti, kad vienintelė alternatyva deryboms yra intensyvėsnė kova. Pastarasis pareiškimas sukėlė būgštavimų, kad kovotojai rengs daugiau atakų prieš rugsėjo 28-ąją planuojamus Afganistano rinkimus.

Pirmadienį paskelbtas britų transliuotojo BBC tyrimas atskleidė, kad nuo rugpjūčio kasdien Afganistane žūsta maždaug po 74 žmones; 611 incidentų pareikalavo 2 307 gyvybių.