Paskutinius šešerius metus vyras sirgo nepagydoma amotriofine lateraline skleroze.

Apie olando mirtį informavo Glazgo „Rangers“ klubas, kuriame F. Ricksenas žaidė šešerius metus – 2000-2006 m.

Saugo pozicijoje rungtyniavęs olandas taip pat yra žaidęs gimtosios šalies „Fortuna Sittard“ ir Alkmaro AZ komandose, vilkėjęs Sankt Peterburgo „Zenit“ marškinėlius, 12 rungtynių jis sužaidė ir Nyderlandų rinktinės sudėtyje.

Per karjerą jis du kartus tapo Škotijos, kartą – Rusijos čempionu, taip pat su „Zenit“ laimėjo UEFA Europos lygą ir UEFA Supertaurę.

Karjerą F. Rickesnas baigė 2013-aisiais, pajutęs pirmuosius ligos simptomus. Pirmoji medikų diagnozė skelbė, kad olandui liko gyventi tik 9 mėnesiai, tačiau jis su liga kovojo daugiau nei penkmetį.

Užuojautos prie Glazgo "Rangers" klubo būstinės

Sklerozė visiškai sugriovė olando gyvenimą, futbolininkas nebegalėjo nei savarankiškai judėti, nei kalbėti, savo mintis jis reikšdavo tik specialaus kompiuterio – panašaus, kokį bendravimui naudodavo garsus anglų fizikas Stephenas Hawkingas – pagalba.

„Liga visiškai pakeitė mano gyvenimą, tačiau ši technologija sugrąžino man galimybę pasakyti savo žmonai tai, ką noriu, ir dėl to nebekyla jokių ginčų“, – net ir sunkios ligos akivaizdoje yra šmaikštavęs F. Ricksenas.


Šios vasaros pradžioje F. Ricksenas artimuosius, gerbėjus ir draugus buvo sukvietęs į privatų vakarą kuriame visiems paskelbė, kad viešumoje pasirodo paskutinį kartą.

Užuojautą futbolininko artimiesiems išreiškė Škotijos, Nyderlandų, Rusijos ir kitų šalių futbolo pasaulio žmonės, klubai, kuriuose olandas žaidė.

„Tai buvo tikras karys ir lyderis aikštėje ir už jos ribų. Ačiū už viską – niekuomet nepamiršime“, – su artimu bičiuliu atsisveikino buvęs F. Rickseno komandos draugas „Rangers“ gretose Peteris Lovenkrandsas – automobilio neturėjusį Danijos futbolininką olandas ne vienus metus vežiojo į Glazgo komandos treniruotes ir parveždavo namo.

Našlaite liko F. Rickseno duktė Isabella, gimusi 2011-aisiais. Su paskutine savo gyvenimo meile – ruse Veronika – olandas susituokė 2014-aisiais, jau kamuojamas nepagydomos ligos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)