„Galbūt jūs nustojote inicijuoti intymius santykius nenorėdamas ir vėl būti atstumtas, bet jei svajojate vėl įžiebti žiežirbas, ko gero būtent jums reikės pasistengti“, – pasakė ji „HuffPost“.

T. Nelson ir kiti sekso ekspertai išgrynino galimas emocines ir fizines priežastis, kodėl žmona atitolo, taip pat pateikė patarimų, ko gali imtis vyras, kad vėl pažadintų joje aistrą.

1. Jai nepatinka jūsų santykiai

Daugumai moterų lytinis potraukis tiesiogiai susijęs su tuo, kaip jos jaučiasi santykyje.

Jei žmona nepatenkinta jumis ar apskritai judviejų santuoka, jai mažiausiai rūpės seksas, sako psichologė Susan Krauss Whitbourne, rašanti leidinio „Psychology Today“ tinklaraštį „Fulfillment at Any Age“.

„Jums reikėtų pasikalbėti su savo partnere, paklausti jos, ką ji galvoja, – pataria S. Krauss Whitbourne. – Priežastis gali būti visiška, jūsų akimis, smulkmena – koks nors jai nepatinkantis jūsų įprotis. Arba ji gali pasidalinti ir didesne problema – pavyzdžiui, galbūt ją slegia judviejų nesusikalbėjimas, abipusės pagarbos stoka.“

2. Sueities metu ji jaučia skausmą

Su amžiumi ateina išmintis... Bet ir atsiranda daugiau problemų miegamajame. Jeigu seksas jūsų žmonai skausmingas ar nepatogus, nenuostabu, kad ji vengia mylėtis, sako sekso terapeutė ir edukatorė Elizabeth McGrath.

„Ir moterys, ir vyrai patiria hormonų svyravimus, – sako ji. – Moterims hormonų svyravimai gali paveikti lytinį potraukį, taip pat paskatinti fiziologines problemas – pavyzdžiui, makšties sausumą. Gali paveikti ir pojūčius – moteris gali nebesijausti seksuali.“

Jei būtent tokia jos nenoro mylėti priežastis, E. McGrath pataria priminti savo žmonai, kad ji vis dar jus traukia, taip pat išsiaiškinti, kada ji jaučiasi labiausiai atsipalaidavusi, ir išbandyti naujus dalykus, tokius kaip lubrikantas.

E. McGrath taip pat rekomenduoja vyrams nepamiršti, kad viską reikia daryti iš lėto: „Kad seksualiai susijaudintų, moterims reikia daugiau laiko nei vyrams, todėl vyrui intymaus artumo akimirkomis nederėtų skubėti, peršokti nuo vieno dalyko prie kito, nes moteris gali nespėti susijaudinti.“

3. Tarp jūsų nėra fizinio kontakto ne miegamajame.

Intymus artumas yra daug daugiau nei lytinis aktas. Tai akimirkų visuma – pirmasis bučinys nubudus, pastangos parodyti antrajai pusei, kad jis (ji) jus traukia, sako T. Nelson.

„Kasdien, dienos eigoje su meile lieskite vienas kitą, nelaukite, kol užsidarysite miegamajame, – pataria ji. – Sėdėkite susiglaudę ant sofos. Laikykite ją už rankos. Pamasažuokite jai kaklą. Elkitės jautriai, kad ji negalvotų, jog jūs ją liečiate tik siekdami sekso. “

4. Ji išsekusi.

„Ne šiandien, brangusis, aš pavargusi“ – šie žodžiai kartais iš tiesų būtent tai ir reiškia – ji pernelyg pavargusi, todėl ir neturi jėgų mylėtis.

Pasak E. McGrath, nenuostabu, kad po įtampos kupinos dienos darbe, rūpinimosi vaikais, jų mokyklomis ir būreliais, ir buities darbais, jūsų žmona tenori išsimiegoti, o seksas jai mažiausiai rūpi.
„Moterys dažnai turi labai daug darbų ir užduočių, jos jaučiasi išsekusios. Joms gyvybiškai būtina pailsėti ir atsigauti, pasikrauti. Jei jūsų partnerė neturi laiko ar vietos, kur galėtų pabūti viena, atsipalaiduoti ir pasikrauti, ilgainiui jos lytinis potraukis susilpnės“, – pastebi ekspertė.

Jei norite išspręsti šią problemą, suteikite vienas kitam galimybę pabūti vienumoje – eksperimentuokite, kaip pasikeičia jūsų intymumas po to, kai ji pabūna viena ir atsigauna nuo užduočių, sako E. McGrath.

5. Jai su jumis nuobodu.

Prieš daug metų sekso tyrėjai Williamas Mastersas ir Virginia Johnson yra pasakę, kad norint bėgant metams išlaikyti tenkinantį seksualinį gyvenimą, tereikia „palyginti geros sveikatos ir partnerio (-ės), kuris (-i) jus domina ir jumis domisi.

Paklausite savęs – kai mano antroji pusė šiandien į mane pažiūrėjo, ar ji pamatė tą patį įdomų, žavų vyrą, kurį ji kadaise įsimylėjo? O gal aš jau praradau savo žavesį?

„Net jei esate gerokai jaunesnis, nei turi omenyje W. Mastersas ir V. Johnson, visai tikėtina, kad galėjote netekti savo buvusio patrauklumo“, – sako S. Krauss Whitbourne.

Jei norite susigrąžinti partnerės dėmesį, visų pirma pagalvokite, kas jumyse ją galėjo patraukti, ir vėl pradėkite domėtis dalykais, kurie domino jus anksčiau, arba raskite kitų, kurie galbūt aktualesni jums dabar.

6. Seksas tapo pernelyg nuspėjamu, rutininiu.

Ilgai gyvenant kartu, pirminė aistra gali būti išblėsusi. Jei jūs arba jūsų žmona jaučiate, kad seksas tapo pernelyg nuspėjamas – mylitės kaskart tuo pačiu metu, toje pačioje vietoje, tomis pačiomis pozomis – galbūt atėjo laikas paimprovizuoti, sako autorė, seksologė Dawn Michael.

„Pakeiskite veiksmo vietą: paruoškite miegamąjį – uždekite žvakių, įjunkite ramią muziką, tegul aplinka jus nuteikia romantiškai, – pataria ji. – Pasitelkite vaizduotę, žaiskite vaidmenų žaidimus. Svarbiausia, smagiai leiskite laiką – erzinkite vienas kitą, kikenkite. Leiskite sau atsipalaiduoti ir mėgautis akimirka, džiaugtis bendryste su artimu žmogumi – tai gali būti labai intymu ir seksualu.“

7. Ji nejaučia emocinio ryšio.

Vietoj svarstymų, kodėl išblėso aistra miegamajame, pamėginkite pažvelgti į emocinį ryšį su žmona, pataria S. Nelson.

„Kartais emocinis ryšys su vyru moteriai padeda lytiškai susijaudinti prieš sueitį. Tas pat sakytina ir apie vyrus, – sako ji. – Pamėginkite vienas kitam išvardyti tris dalykus, kuriuos jūs vertinate judviejų santykiuose. Tegul vienas pasako, o kitas pakartoja, kad prieš pereidami prie kito punkto, abu būtumėte gerai supratę.“

O tada S. Nelson rekomenduoja išplėsti pokalbio ribas ir paprašyti vienas kito išvardyti tris dalykus, kurie jums patinka lovoje.

„Šio paprasto pratimo pabaigoje imsite jausti emocinį ryšį, galbūt prisiminsite, kodėl apskritai susiejote savo gyvenimus, – svarsto ji. – Jei pokalbis bus itin vykęs, galbūt judu susijaudinsite ir pereisite prie intymaus artumo.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (207)