„Žemaitaitis nesilaiko posto, kaip jo laikosi Seimo pirmininkas įsikibęs. Jis puikiai supranta, kad jei koalicija pasakys, kad reikia pasitraukti, jis ir pasitrauks. Tai nėra klausimas, dėl kurio reikėtų kažkaip rūpintis“, – trečiadienį „Žinių radijui“ sakė R. Žemaitaitis.

„Aš manau, kad viskas spręsis labai greitai, gruodžio mėnesį bus partijos Tvarka ir teisingumas suvažiavimas ir, manau, visus klausimus jie išsispręs“, – pridūrė jis.

Tuo tarpu dėl balsavimo, kuris atimtų iš V. Pranckiečio užimamą postą, teigė R. Karbauskis, valdantieji jau yra pasiruošę.

Valdančioji koalicija ruošiasi tokiam balsavimui. Mums turėtų pakakti balsų“, – sakė jis.

Naujos įkurtos frakcijos „Lietuvos gerovei“ seniūnas Vytautas Kamblevičius sako, kad Tvarkos ir teisingumo lyderis R. Žemaitaitis, subyrėjus „tvarkiečių“ frakcijai, turėtų trauktis iš užimamo Seimo vicepirmininko posto.

Pastarąją savaitę Seime iš sugriuvusios frakcijos „Tvarka ir teisingumas (Suvereni Lietuva)“, „socialdarbiečių“ frakcijos ir Mišrios Seimo narių grupės pasitraukę politikai įregistravo naują frakciją, kurią pavadino „Lietuvos gerovei“.