Lakavimo tendencijos kinta kartu su metų laikais. Jas, kaip ir drabužių kolekcijas, galima skirstyti į sezonus: pavasaris-vasara ir ruduo-žiema. Nagų priežiūros salono „nagai va nagai“ manikiūro meistrė Aušra Jankauskienė pastebi, kad ruduo pasitinkamas blankstančiomis ir tamsėjančiomis spalvomis, grįžta nude atspalviai, tačiau drąsuolėms pasireikšti yra kur.

„Natūralu, kad šaltuoju metų laiku spalvos „atvėsta“. Lakų spalvos iš avietinių, rožinių pereina prie vyno atspalvių, iš geltonų – į rudesnius, iš žolės žalumos – į chaki, iš dangaus mėlynumo – į tamsius rašalo tonus ir pan. Į priekį žengia visos pastelinės spalvos.

Ateinantį sezoną naujos lakavimo technikos turėtų užkariauti merginų širdis: spalvą kaitaliojantis 3D lakavimas, plonų vielučių puošyba ar novatoriškas dažyto audinio efektas,“ – apie išskirtines sezono naujienas pasakoja meistrė.

Ryškius akcentus keičia pilkas koloritas, kuris derinamas su melsvais atspalviais. Rudens-žiemos paletėje itin madingos žemiškos tamsiai žalios – samanų, miško, alyvuogių – spalvos. Taip pat šiais metais grįžta prabangi auksinė spalva, kuri privers suspindėti per didžiąsias šventes.

„Kalbant apie nagų dailės tendencijas, įžvelgiami ryškūs pokyčiai: griežtesnės geometrijos ar visiškai minimalistiniai ornamentai, matinis nagų efektas. Šiam rudeniui ruošiami kreminių, gelsvų (medaus torto, tamsaus čederio sūrio, garstyčių) ir riešutinių (rudojo cukraus, šokolado, migdolų) atspalvių deriniai,“ – teigia meistrė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)