„Nemanau, kad esame tam pasiruošę, – žurnalistams sakė D. Trumpas, paklaustas apie galimą susitikimą su Šiaurės Korėjos lyderiu Kim Jong Unu (Kim Čen Unu). – Manau, kad vis dar turime galimybių ten nuvykti.“

„Santykiai yra labai geri“, – patikino prezidentas.

„Padarytume tai kada nors, kada nors vėliau ateityje, – kalbėjo jis. – Ir, priklausomai nuo to, kas atsitiks, esu tikras, kad jis taip pat mielai apsilankytų Jungtinėse Valstijose.“

Kim Jong Unas rugpjūtį išsiųstame laiške pakvietė D. Trumpą vizito į Pchenjaną, pirmadienį pranešė Pietų Korėjos laikraštis „JoongAng Ilbo“. Panašų kvietimą JAV prezidentas gavo ir po judviejų susitikimo Korėjos pusiasalį dalijančioje Demilitarizuotojoje zonoje (DMZ).

Vis tik Pchenjanas pirmadienį pareikalavo, kad Jungtinės Valstijos suteiktų saugumo garantijų, o dėl tokios išankstinės sąlygos aklavietėje atsidūrusioms branduolinėms deryboms atnaujinti dar labiau sumenko viltys, kad bus įmanoma pasiekti pažangos per artimiausiomis savaitėmis turintį prasidėti dialogą.

Abiejų šalių vedamos derybos dėl Šiaurės Korėjos branduolinio nusiginklavimo įstrigo po antrojo Kim Jong Uno ir D. Trumpo susitikimo vasarį, pasibaigusio nepasiekus jokio susitarimo.

Abu lyderiai per jųdviejų improvizuotą susitikimą birželį DMZ sutiko atnaujinti darbinio lygio dialogą. Pchenjanas praėjusią savaitę pasiūlė surengti tokias derybas rugsėjo pabaigoje, o Vašingtonas pavadino šį žingsnį „suteikiančiu vilčių“.

Tačiau jau po kelių valandų Šiaurės Korėja atliko dar vieną ginklų bandymą.