Koncerto metu, kuriame pasirodė M. Argerich, M. Barenboimas, S. Nakariakovas, N. Angelich, K. Uinskas duete su pianistu Evgeni Bozhanov atliko keturis kūrinius iš S. Prokofjevo baleto „Pelenė“ siuitos, aranžuotos Mikhailo Pletniovo ir dedikuotos pačiai M. Argerich. Duetas pilnoje 2025 vietų istorinėje Hamburgo Laeiszhalle salėje buvo audringai sutiktas publikos ir koncerto įrašas įtrauktas į šį rugsėjo 13 d. pasirodžiusį rinkinį, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Man buvo didelis džiaugsmas ir jaudulys groti šiame festivalyje šalia tokių muzikos legendų. Augau, klausydamasis M. Argerich įrašų, jos koncertus girdėjau gyvai skirtingose šalyse. Negalėjau įsivaizduoti, kad vieną dieną pasirodysiu su ja vienoje scenoje“, – pasakojo K. Uinskas.

Pianistas K. Uinskas aktyviai koncertuoja prestižinėse koncertų salėse tokiose kaip Carnegie Hall Niujorke, J. F. Kennedy Center Vašingtone, Berlyno filharmonijoje, Madrido Auditorio Nacional. Briuselio BoZar, Londono Wigmore Hall bei eilėje kitų salių.

Praėjusiuose sezonuose K. Uinskas pasirodė su orkestrais: Royal Chamber Orchestra of Wallonia (Belgija), Philharmonie Südwestfalen (Vokietija), Liepojos simfoniniu orkestru (Latvija), North Czech Philharmonic orkestru (Čekijoje), West Bohemian Symphony orkestru (Čekijoje), Slovakijos radijo simfoniniu orkestru, Krokuvos simfoniniu orkestru, Rosario simfoniniu orkestru Argentinoje, o taip pat su soliniais pasirodymais Londono Wigmore Hall, Baerum Kulturhus salėje cikle „Piano Master Series“ ir Bodø Festival Nordland Musikkfestuke – Norvegijoje, BoZar salėje Briuselyje bei Brussels Piano Festival, koncertų ture Japonijoje „Fantastic Pianist“ serijoje, Slovakijos filharmonijoje, solinių ir kamerinės muzikos koncertų ture Norvegijoje su smuikininku Nikita Boriso-Glebsky, kamerinės muzikos ture su legendiniu violončelininku Alexander Kniazev, su P. I. Čaikovskio konkurso nugalėtoju violončelininku Andrei Ionita.

Lietuvių klausytojai jau visai netrukus galės išgirsti K. Uinsko pasirodymus.

Rugsėjo 30 d. Valdovų rūmuose Vilniuje jubiliejiniame prof. V. Vitaitės koncerte.
Spalio 19 d. ir 31 d. „Intermezzo“ festivalyje Gariūnų verslo ir kultūros parke.
Spalio 24 d. Paliesiaus dvare duete su violončelininku A. Kniazevu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją