Ceremonijai įsibėgėjus, 42-ejų metų Švedijos kronprincesė Victoria – šiaip jau ganėtinai veikli ir energinga dvi atžalas auginanti moteris – nejučiom ėmė snūduriuoti, rašo „Daily Mail“.

Renginyje sakytos iškilmingos kalbos akivaizdžiai užliūliavo ir jos motiną – 75-erių metų karalienę Silviją: kelioms akimirkoms užmerktos akys tada, kai buvo skaitoma vyriausybės deklaracija, neliko neužfiksuotos į didikus nukreiptų objektyvų.

Švedijos karalienė Silvija

Princesei Victoria‘ai teko gerokai pasistengti, norint suvaldyti besimarkstančias akis. O štai greta sėdėjusiam jos vyrui ir asmeniniam treneriui Danieliui Westlingui sekėsi kur kas geriau: nutaisęs iš pažiūros rimtą veidą jis klausėsi ilgokų pasisakymų.

Kovoti su snauduliu teko ir už poros kėdžių sėdėjusiai karalienei Silvijai. Stebint filmuotą medžiagą, gali susidaryti įspūdis, kad ji akivaizdžiai prisnūdo, o tada krestelėjo, tarsi pakirdusi iš miegų.

Tarp jos ir princesės sėdėjęs Švedijos karalius Karolis XVI atrodė atidžiai besiklausantis kalbų ir nė neįtariantis, kokios kančios kamuoja karalienę ir sosto paveldėtoją.

Kilmingas damas apėmusį nuovargį tikriausiai galima sieti su intensyviu pastarųjų dienų darbo grafiku. Reikia turėti omeny, kad po kelių valandų karališkoji šeima dar turėjo vykti į Stokholmo koncertų salėje surengtą nacionalinės asamblėjos atidarymo vakarą.

73-ejų metų Švedijos karalius į sostą įžengė 1973-iaisiais ir iki šiol gana aktyviai vykdo valstybines pareigas, kurios dažniausiai tėra įvairūs formalumai.

Pastaraisiais metais vietoj karalius ir jo žmonos Silvijos įvairiuose renginiuose dažnai dalyvauja poros vyresnėlė Victoria, todėl visuomenė ėmė įtarti, kad karalius nutarė prima laiko nusišalinti ir leisti dukrai perimti sostą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)