Pasak „People“ gautų dokumentų, apie kuriuos jau anksčiau pranešė „The Hollywood Reporter“ ir TMZ, Ricky Garcia, kuriam dabar yra 20 metų, teigia, kad buvęs jo vadybininkas Joby Harte‘as rengė jį būti „sekso žaisliuku“, kuriuo paskui būtų galima „dalintis“ su savo srities draugais.

Atsakovai kol kas dar neturėjo galimybės atsakyti į kaltinimus teisme, o „People“ nepavyko susisiekti nei su J. Harte‘u, nei su kitu kaltinamu prodiuseriu ir vadybininku Nilsu Larsenu.

Ieškinyje R. Garcia tvirtina, kad J. Harte‘as jį išprievartavo ir seksualiai išnaudojo „daugybę kartų“. Vadybininkas taip pat rodė jam pornografinių filmų ir girdė alkoholiniais gėrimais. Pasak R. Garcios, po to kitą rytą jis nubusdavo nuogas šalia J. Harte‘o.

Kaip teigiama, J. Harte‘as 2014-aisiais R. Garcios grupei organizavo per naktį trukusią „dainų kūrimo sesiją“, kurios metu susiklostė tokia įvykių seka. Kaip aiškina dainininkas, J. Harte‘as jam pasakojo, kad nurengė ir išmaudė jį, kai R. Garcia apsivėmė ir neteko sąmonės.


Dokumentuose teigiama, jog iki to laiko, kai R. Garciai sukako 16 metų, J. Harte‘as jį seksualiai išnaudodavo beveik kiekvieną savaitę.

R. Garcia ieškinyje taip pat tvirtina, kad per jo 17-ąjį gimtadienį J. Harte‘as įžengė į jo dušo kabiną viešbutyje ir vertė R. Garcią drauge masturbuotis.

„Atsakovas J. Harte‘as, vyriausiasis vadeiva, galimai naudojosi gerai žinomomis pedofilų taisyklėmis, kad suviliotų ir išnaudotų jaunuolį. Jis nusitaikė į ekonomiškai ir emociškai pažeidžiamą dar tik įžengiantį į paauglystę berniuką ir jo tėvus. Tuomet jis apgavo ir patraukė savo pusėn vaiko motiną, kad ši jam paklustų ir suteiktų nevaržomą prieigą prie jos sūnaus, taip paversdamas ją nieko nenutuokiančia savo ištvirkavimų bendrininke“, – skunde rašo „Geragos & Geragos“ teisininkas Benas Meiselasas.

Be J. Harte‘o, kaip atsakovai taip pat įvardinti buvęs APA agentas Tyleris Grashamas, vadybininkas ir prodiuseris N. Larsenas, J. Harte‘o kompanija „Hot Rock Media“, taip pat kompanija „Cohen/Thomas Management“ ir jos partneriai Sheri Andersen Thomas ir Paulas Cohenas.

T. Grashamas, kuris buvo atleistas iš APA 2017-ųjų spalį, kilus kalboms dėl su šiuo atveju nesusijusio seksualinio priekabiavimo ir prievartos, kaltinamas 2014-aisiais laidęs agresyvius seksualinio pobūdžio komentarus ir laižęs R. Garcios kojų pirštus.

N. Larsenas kaltinamas 2016-aisiais koncerto metu per kelnes čiupinėjęs jaunosios žvaigždės penį.

R. Garcia sako nepaskelbęs kaltinimų iki 2018-ųjų kovo, nes baiminosi nepageidaujamų pasekmių, tačiau galiausiai papasakojo buvusiam J. Harte‘o asistentui, kuris paskui viską išklojo jo motinai.

Užpultas J. Harte‘as, kaip teigiama, atmetė kaltinimus ir išvadino juos kvailu žaidimu, tačiau, pasak ieškinio, pripažino „nesielgęs taip, kaip priderėtų suaugusiam asmeniui“.

Kitą dieną po to, kai pateikė ieškinį Los Andželo valstijos aukščiausiajam teismui, R. Garcia „Instagram“ paskelbė pareiškimą ir pavadino minėtą laikotarpį „sunkiausiomis savo dienomis“.

„Savo šeimos, draugų, visų savo rėmėjų ir, svarbiausia, Dievo palaikymo dėka sugebėjau sukaupti drąsą ir prakalbėti apie vadovus, kurie mane seksualiai išnaudojo, kai buvau vaikas. Deja, žinau, kad mano patirtis tėra viena iš daugelio, ir viliuosi, jog dabartiniai mano veiksmai padės kitiems, patyrusiems išnaudojimą, suprasti, kad jie nėra vieni. Šiame pasaulyje yra žmonių, kurie dėl jų kovoja“, – rašė R. Garcia.

R. Garcios teisininkai pranešime „People“ teigė, kad J. Harte‘o veiksmai, dėl kurių jis yra kaltinamas, sugadino jo daug žadėjusią karjerą.

„Mūsų klientas Ricky Garcia buvo užgimstanti paauglių muzikos ir vaidybos žvaigždė. Nelaimei, kaip jis pats prisiekęs teigia skunde, didžiule galia disponuojantys pramogų industrijos vadovai, kuriems vadovavo buvęs vadybininkas Joby Harte‘as, ir kurie buvo atsakingi už jo karjeros puoselėjimą, užuot tą darę, apgavo jį, pasinaudodami jo ekonominiu ir emociniu pažeidžiamumu, ir seksualiai išnaudojo bei prievartavo jaunuolį. Bjauriais būdais jie mūsų klientui sukėlė sužalojimų ir gėdą. Tai sugadino jo daug žadėjusią karjerą. Kad atsigautų po tokios traumos, jam prireiks viso gyvenimo“, – teigiama pranešime.

„Kaip teigiama jo „Instagram“ įraše, ponas Garcia drąsiai žengė žingsnį pirmyn ir prisijungė prie #Metoo judėjimo, kad atgautų savo orumą ir pareikštų, jog aukos privalo būti išgirstos“, – tęsiama pranešime.

R. Garcia pirmą kartą pasirodė 2013-aisiais laidoje „X Factor“. Po to, kai buvo išmestas, patartas Simono Cowello, jis susibūrė draugėn su dviem kitais muzikantais – taip atsirado grupė „Forever In Your Mind“.

Jis taip pat pasirodė daugiau nei trisdešimtyje „Disney“ kanalo serialo „Best Friends Whenever“ serijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)