Skelbiama, kad teisė rodyti serialą ne kartą parduota, todėl jis prieinamas ir šiandien, o „Warner Bros“ už jį kiekvienais metais skaičiuoja 1 mlrd. dolerių pelną. Ir tai dar ne viskas: kiekvienas serialo aktorius gauna 2 proc. tų pajamų, o tai reiškia, jog draugų kišenės pasipildo po maždaug 20 mln. dolerių.

Taigi, kalbame apie 20 mln. dolerių čekį už nieką. Kiekvienais metais. Tikriausiai, iki gyvenimo galo. Turint omenyje, jog „Warner Media“ ketina pristatyti savą transliavimo internetu platformą, gali būti, jog ateityje minėtųjų šešių aktorių pajamos tik dar išaugs.

Remiantis „TV Times“ atliktu tyrimu, serialas „Draugai“ 2018 metais buvo žiūrimiausias serialas. Ir tai visai nestebina, nes bent iki 2020 metų jį galima žiūrėti „Netflix“ platformoje.

Tenka pripažinti, kad sutartis su „Netflix“ labai naudinga ir patiems aktoriams. Vos pradėjus rodyti serialą per „Netlifx“ už metus trunkančią licenciją platforma mokėjo 30 mln. dolerių, o galiausiai suma išaugo iki 100 mln. dolerių. Nors aktorių pajamos šiuo atveju procentine prasme ir ne itin didelės, galima kalbėti apie papildomą milijoną dolerių kiekvienam per metus. Kas gi to nenorėtų?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)