Serbijos rinktinė šeštadienį dėl 5 vietos žais su Lenkijos ir Čekijos poros nugalėtoja, o JAV nacionalinė ekipa „FIBA 2019“ turnyre aukščiau 7 vietos nebepakils. Dėl pastarosios pozicijos dar turės pasigrumti su lenkų ir čekų rungtynėse pralaimėjusia rinktine.

JAV rinktinei tai jau prasčiausias visų laikų pasirodymas FIBA pasaulio čempionatuose. Prieš tai „Team USA“ 2002 metais Indianapolyje buvo šešti.

A. Džordževičiaus auklėtiniai fantastiškai pradėjo rungtynes – 8 taikliais tritaškiais. Dar du mestus tritaškius Vladimiras Lučičius po pražangų realizavo nuo baudų metimo linijos, o įspūdingą spurtą inicijavo Bogdanas Bogdanovičius, pataikęs visus keturis savo tritaškius iš eilės.

Tokio šalto dušo priblokšti amerikiečiai sunkiai rado kelią krepšio link, o serbai po pirmo kėlinio triuškino JAV 32:7.

Antrajame kėlinyje atrodo, kad komandos susikeitė vietomis – per pirmąsias 7 minutes Serbijos rinktinė vos sukrapštė 6 taškus, o amerikiečiai – 23. Iki didžiosios pertraukos komandas skyrusi 25 taškų praraja ištirpo ir įpusėjus dvikovai Serbijos persvara buvo vos 4 taškai – 44:40.

B. Bogdanovičiaus taiklios tolimos bombos po didžiosios pertraukos vėl padėjo serbams atsiplėšti nuo varžovų dviženkliu skirtumu (61:51), tačiau JAV rinktinė taip toli pabėgti jiems neleido. Snaiperių paslaugomis pasinaudoję amerikiečiai į ketvirtą kėlinį žengė atsilikdami tik 3 taškais (71:68).

A. Džordževičiui pavyko įkvėpti savo auklėtinius per pertrauką prieš lemiamas 10 minučių ir šie, susigrąžinę dviženklį pranašumą, pergalės iš rankų nebeišleido.

Serbai pralaimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 33:41, tačiau taikliau metė dvitaškius (56 proc. prieš 50 proc.) ir tritaškius (48 proc. prieš 35 proc.)

Serbija: Bogdanas Bogdanovičius 28 (3/3 dvitaškiai, 7/14 tritaškiai, 1/2 baudos, 6 rez.p., 28 naud.b.), Vladimiras Lučičius 15, Vasilije Micičius 10, Stefanas Jovičius ir Nikola Jokičius po 9, Nemanja Bjelica ir Bobanas Marjanovičius po 8, Nikola Milutinovas 7.

JAV: Harrisonas Barnesas 22, Kemba Walkeris 18 (8 rez.p.), Khrisas Middletonas 16, Mylesas Turneris 10, Donovanas Mitchellas 9, Jaylenas Brownas ir Joe Harrisas po 4, Brookas Lopezas, Masonas Plumlee ir Derrickas White'as po 2.

FIBA Pasaulio taurės finale prieš penkerius metus, 2014-aisiais, amerikiečiai sutraiškė serbus net 129:92 ir buvo laikomi favoritais apginti nugalėtojų titulą ir šiemet, tačiau jiems karūną nuo galvų ketvirtfinalyje nupūtė atletiškieji prancūzai – 89:79.

Drakono žemėje nepasisekė ir visus prieš turnyrą gąsdinusiems Aleksandro Džordževičiaus auklėtiniams: Serbijos atstovai taip pat dviženkliu skirtumu 87:97 netikėtai krito nuo Argentinos.

Tokiu būdu komandos, kurių kaktomušos nekantriai buvo laukiama didžiajame finale, dabar yra priverstos žaisti dėl nieko iš esmės nebelemiančių 5-8 vietų – JAV jau turi tiesioginį kelialapį į Tokijo olimpines žaidynes, o serbai dėl jo kovos atrankos turnyre.

Pastarųjų dviejų pasaulio čempionatų triumfatorė JAV rinktinė šį kartą liks be nieko, o, jei dar nusileis ir Serbijai, pasieks prasčiausią rezultatą per visą Pasaulio taurės istoriją – nuo pat 1950-ųjų.

Iki šiol žemiausia amerikiečių vieta tokio rango FIBA turnyruose buvo šešta – ja jie tenkinosi 2002 metais Indianapolyje, kai klupo ir prieš Argentiną, ir prieš Jugoslaviją, ir prieš Ispaniją.

Iki nesėkmės, trečiadienį patirtos prieš prancūzus, JAV krepšininkai olimpinėse žaidynėse ir pasaulio čempionatuose be nuostolių žygiavo net 13 pastarųjų metų – jie buvo laimėję 48 mačus iš eilės.

Primename, kad pasaulio čempionato pusfinalyje penktadienį Pekine susikaus Ispanija su Australija (nuo 11 val.) ir Argentina su Prancūzija (nuo 15 val.).

Savo ruožtu JAV ir Serbijos komandoms dar taip pat teks pervažiuoti į Pekiną ir šeštadienį išsiaiškinti savo santykius su Čekija ir Lenkija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (173)