Kol treneris dirbo su nacionaline komanda planetos pirmenybėse Kinijoje, „Rytas“ baigė komplektuoti sudėtį naujam sezonui.

Paskutiniu žaidėju, prisijungusiu prie „Ryto“ prieš sezono pradžią, tapo Evaldas Kairys.

„Komplektacija šiai dienai baigta, – oficialiai LKL svetainei internete sakė „Ryto“ direktorius Rolandas Jarutis. – Tačiau numatome papildymų sezono eigoje, galbūt po Naujųjų metų. Juolab, kad vietų turime – registruojame tik tris užsieniečius, vietos yra dar trims.“

Naują sezoną „Rytas“ pradės registruodamas 14 krepšininkų, iš kurių trys bus legionieriai: įžaidėjas Terrellas Holloway, atakuojantis gynėjas Francisco Cruzas ir aukštaūgis Cameronas Baistow.

„Nenorėčiau sakyti, kad lietuviškėjame, bet šiandien tokios komandos galimybės. Reikia pasidžiaugti, kad atsiranda galimybė pasirodyti lietuviams“, – lkl.lt sakė R. Jarutis.

Komandą taip pat papildė Dovis Bičkauskis, „Ryto“ marškinėlius apsivilks sistemos auklėtinis Karolis Giedraitis, praėjusį sezoną praleidęs Panevėžio „Lietkabelyje“. Visų „Betsafe-LKL“ komandų sudėtis rasite paspaudę čia.

M. Blaževičius (18 metų) ir E. Tubutis (20 metų), kaip ir dar vienas „Ryto“ sistemos auklėtinis Ąžuolas Tubelis (17 metų), bus registruojami su dvigubomis licencijomis – ateinantį sezoną žais ir „Betsafe-LKL“, ir NKL pirmenybėse.

„Ryto“ direktorius neatmeta galimybės įtraukti ir daugiau jaunųjų Vilniaus klubo žaidėjų į „Ryto“ gretas, pirmenybė bus teikiama Augustui Marčiulioniui (17 metų) ir Simui Jarumbauskui (19 metų).

Rytoj „Rytas“ žais pirmas draugiškas rungtynes vadovaujant D. Adomaičiui – 17.30 val. „Ryto“ arenoje priims Saratovo „Avtodor“. Tačiau šį susitikimą dar praleis A. Butkevičius. Iš pasaulio čempionato grįžusiam Lietuvos rinktinės nariui suteiktos kelios dienos poilsio.