R. Žemaitaitis tvirtino, kad trys iš frakcijos pasitraukę partijos nariai turės prisiimti atsakomybę už padarytus veiksmus. Partijos „Tvarka ir teisingumas“ frakciją paliko V. Kamblevičius, A. Dumbrava ir J. Imbrasas dar antradienį.

„Jie sąmoningi, jie supranta, ką padarė. Partijos įstatuose yra parašyta, kad turi būti „Tvarkos ir teisingumo“ frakcija Seime. Tai yra pakankamai didelis grubus pažeidimas. Trys partijos nariai prisidėjo prie naujos frakcijos sukūrimo. Keistas ir darinys, keistas ir pavadinimas“, – žurnalistams sakė R. Žemaitaitis.

Jis naują frakciją įvardijo kaip keistą, tačiau abejojo, kad į naują darinį susijungę politikai laikysis prezidento G. Nausėdos iškeltų vizijų ir planų.

„Taigi faktas, aš jums buvau sakęs, kad reikia palaukti lapkričio mėnesio, tada bus naujas politinis darinys. Tai buvo brandinama nuo birželio. Tai klausimų kelia, ir vien A. Butkevičiaus atėjimas. Įsivaizduokite, buvęs premjeras, žmogus, kuris turėjo tam tikrą statusą, ministras, dabar kaip davatka per tą kaimą laksto – buvo socdemas, buvo „socdemdarbiečių“ frakcijoje, o dabar ateina į vardo neturinčią frakciją, kuri neturi nei partijos, nei vizijos, nei nieko. Kaip jis ruošiasi eiti į rinkimus?

Galimai, kad ta politinė partija eis pasinaudojant prezidento šūkiu. Tada kyla klausimas, ar praeitą savaitė „gerovės valstybės“ principus išsakęs prezidentas, ar ta frakcija pasivadinusi tuo „gerovės valstybės“ pavadinimu, imsis prezidento išreikštų projektų“, – kalbėjo „Tvarkos ir teisingumo“ partijos lyderis.

„Bent jau šią savaitę su vaikais pusryčiausiu ir džiaugiuosi, kad šiandien ryte nereikėjo septintą valandą važiuoti į darbą, masažuoti savo buvusių kolegų pensininkų, paruošti juos darbotvarkei, o galėjau su vaikais papusryčiauti ir į mokyklą juos atvesti“, – ketvirtadienį Seime kalbėjo R. Žemaitaitis.

DELFI primena, kad naujoje frakcijoje yra 7 nariai: frakciją „Tvarka ir teisingumas“ palikę V. Kamblevičius, Ona Valiukevičiūtė, Algimantas Dumbrava, Juozas Imbrasas, Kęstutis Bartkevičius, „socialdarbiečių“ frakcijai priklausęs Algirdas Butkevičius bei Rimas Andrikis, „tvarkiečius“ palikęs dar anksčiau ir dirbantis Mišrioje Seimo narių grupėje.