V. Andriukaitis pabrėžė, kad vaikai turi teisę gyventi ir to negalima ignoruoti. „Jei to nesupranta tėvai, turime paklausti savęs, kas turi prisiimti atsakomybę. Žinoma, kad atsakingas yra parlamentas ir vyriausybė“, - kalbėjo komisaras. Privaloma vakcinacija, anot jo, nereikalinga tokiose šalyse, kaip Nyderlandai, kur savanoriškai pasiekiamos aukštos skiepijimo apimtys.

Ketvirtadienį Briuselyje prasideda skiepų klausimui skirtas viršūnių susitikimas. Europos Komisija kartu su Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) imasi kovoti su nenoru skiepyti vaikus. V. Andriukaitis sakė, kad daugelio žmonių santūrumas skiepų klausimu yra daug aspektų turintis iššūkis. Forume ketinama aptarti ir skeptiškumo skiepų atžvilgiu priežastis.

Debatų dėl skiepų epicentre šiuo metu yra tymai – šios ligos santykinai nesunku išvengti, tačiau ji Europoje vėl plinta. PSO Europos regione pirmąjį 2019 metų pusmetį užregistravo 90 000 tymų atvejų. Tai buvo daugiau nei 84 462 susirgimai, užfiksuoti per visus 2018 metus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)