Krepšinis.lt žiniomis, per šį pasaulio čempionatą Kinijoje D. Adomaitis yra vienintelis varžybų dalyvis, nubaustas Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) dėl panašaus prasižengimo.

Tačiau vieną atvejį dar gali tekti apsvarstyti.

Po pergalės 82:70 prieš Čekiją pirmenybių ketvirtfinalyje Australijos puolėjas M. Creekas užsimiršo atėjęs į spaudos konferenciją.

Sėsdamas prie stalo 27-erių žaidėjas šnekučiavosi su komandos vairininku Andrejumi Lemaniu ir leptelėjo keiksmažodį.

Mikrofonai tuo metu buvo įjungti, tad tai išgirdo ne tik visa salė, bet ir FIBA platformos „Youtube“ tinklo žiūrovai, mat konferencija buvo transliuojama tiesiogiai.

M. Creekas iškart suvokė klaidą ir pasijuokė iš savęs, bet klausimas, ar nesusipratimą juokais nuleis ir FIBA.

Į D. Adomaičio keiksmą, kuris netiesiogiai buvo adresuotas jai pačiai, FIBA reagavo labai jautriai – neoficialiais duomenimis, lietuvių strategas dėl necenzūrinės leksikos vartojimo užsitraukė beveik 10 tūkst. eurų dydžio baudą.

M. Creeko necenzūrinė frazė – nuo 8.30 min.:

Vis dėlto M. Creekui po pergalės ketvirtfinalyje tai rūpėjo mažiausiai.

„Minioje arenoje šiandien buvo daug australų, žaidėme dėl jų, žaidėme dėl vienas kito. Ir žaidėme teisingai“, – dvikovą komentavo atsarginis, trečiadienio vakarą pelnęs 2 taškus.

A. Lemanis taip pat buvo patenkintas auklėtinių pasirodymu.

„Čekai puikiai žaidė visame turnyre ir šįkart keisdami gynybos sistemas jie mus išmušė iš ritmo. Bet mūsų pačių gynyba viso turnyro metu traukia iš bėdos. Šiandien vėl sužaidėme geras, solidžias rungtynes“, – komentavo treneris.

Į pergalę australai nurūko trečio ketvirčio pabaigoje, kai 5 min. atkarpą laimėjo 22:7. Prasidėjus paskutiniam kėliniui Čekija reagavo spurtu 7:0, bet priartėti koviniu atstumu nepajėgė.

Kalbėdamas su Krepšinis.lt, kitą sezoną Kauno „Žalgirio“ marškinėlius vilkėsiantis Jockas Landale'as išskyrė komandos greitą puolimą.

„Čekai žengė į aikštę tikrai ne pasiduoti. Mes irgi laikėmės savo plano, išlikome vieningi, o trečiame kėlinyje gerai perėjome iš gynybos į puolimą. Šiek tiek smarkiau paspaudėme, nepaleidome tos geros bangos. Tą patį paskui darėme ir paskutiniame ketvirtyje, niekur neatsitraukėme“, – teigė aukštaūgis, pelnęs 7 taškus ir atkovojęs 4 kamuolius.

Australai nuo pat turnyro pradžios neslėpė ambicijų prasibrauti tarp prizininkų, o geresnės progos tam gali ir neturėti.

Ne tik dėl solidaus savo pačių žaidimo: pusfinalių nepasiekė titulą gynusi JAV, ryškiausiomis favoritėmis laikytos Serbija ir Graikija. Vis dėlto J. Landale'as tikina, kad šis faktas neužliūliuos jo ekipos budrumo.

„Taip, visi tikėjosi, kad minėtos komandos bus geriausiųjų ketverto sąraše. Bet mums tai nieko nekeičia. Į pusfinalius pateko irgi labai geros ekipos, ir tai padarė ne šiaip sau. Turime būti pasiruošę susidurti su stipriausiomis pasaulio rinktinėmis ir į tai sutelksime visas mintis“, – pažymėjo žalgirietis.

Pusfinaliuose penktadienį Australija žais su Ispanija, o Prancūzija – su Argentina.

Įdomu, jog ispanai yra paskutiniai kaltininkai, atsakingi dėl to, kad Australijos rinktinė dar niekuomet nėra pelniusi medalių nei planetos pirmenybėse, nei olimpinėse žaidynėse.

2016 metų Rio de Žaneiro olimpiados rungtynėse dėl bronzos Pirėnų pusiasalio atstovai įveikė „Boomers“ 89:88.

„Visi komandoje tai žino, nereikia atskirai kalbėti. Finišuoti ketvirtiems buvo siaubingas jausmas. Manau, ši nesėkmė yra viena iš priežasčių tos aistros ir atsidavimo, kurį komanda atskleidžia Kinijoje. Turime dar vieną progą ir darysime viską, kad ją išnaudotume.

Pirmas dalykas, kurį išgirdau šiandien po rungtynių atėjęs į rūbinę, buvo žodžiai „darbas dar nepadarytas“. Taigi, žaidėjai yra nusiteikę tinkamai, o toliau laukia įprasta rutina. Ruošimės dvikovai su Ispanija kaip visoms kitoms rungtynėms šiame turnyre“, – į priekį žvelgė A. Lemanis.

Primename, kad australai pasaulio čempionate susitiko su lietuviais ir šventė sunkią pergalę – 87:82. Žaliojo kontinento atstovai laimėjo ir visas kitas rungtynes pirmuose dviejuose etapuose: prieš Kanadą, Senegalą, Dominikos Respubliką bei Prancūziją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)