„Kietasis“ „Brexit“ – išstojimas be sutarties – tapo labiausiai tikėtinu scenarijumi, – sakė premjeras per debatus parlamente. – Daugiau nuolaidų daryti nebegalima.“

„Europos institucijos ir valstybės narės nuo pradžių demonstravo lankstumą ir gerą valią,.. tačiau iškart leido aiškiai suprasti, kad negalima iš naujo derėtis dėl susitarimo, kuris jau yra pasirašytas su britų vyriausybe“, – sakė P. Sanchezas.

JK ministras pirmininkas Borisas Johnsonas šią savaitę įšaldė parlamento darbą po virtinės konfliktų su įstatymų leidėjais dėl jo „Brexit“ plano, bet tvirtino, jog deda visas pastangas, kad pasiektų susitarimą su ES.

Konservatorių partijos lyderis susidūrė su įnirtingu pasipriešinimu Bendruomenių Rūmuose dėl savo grasinimų palikti Bendriją nesutarus su Briuseliu dėl išstojimo sąlygų.

Prieš parlamento darbo sustabdymą įstatymų leidėjai suskubo priimti teisės aktą, įpareigojantį B. Johnsoną prašyti ES trims mėnesiams atidėti „Brexit“, jeigu spalio 17-18 dienomis vyksiančiame Bendrijos viršūnių susitikime jam nepavyks sudaryti susitarimo dėl išstojimo sąlygų.

P. Sanchezas sakė, kad Ispanija yra pasirengusi „visiems galimiems „Brexit“ scenarijams, ir pridūrė, kad Ispanijos piliečiams bei bendrovėms nereikėtų nerimauti.