Prancūzai pranoko Greggo Popovichiaus auklėtinius rezultatu 89:79 (18:18, 27:21, 18:27, 26:13) ir žengė į Pasaulio taurės Kinijoje pusfinalį. Jame jie susikaus su Argentinos krepšininkais, kurie eliminavo Serbiją. Kitame pusfinalyje susikaus Ispanija ir Australijos bei Čekijos poros nugalėtoja.

Nuo mačo pradžios savo sąlygas varžovams primetė prancūzai, jie trečiame kėlinyje po Nicolo Batumo tritaškio atitrūko 53:43, tačiau netrukus solo šou surengęs Donovanas Mitchellas jį ne tik panaikino, bet ir išvedė saviškius į priekį – 63:66.

Lemiamame kėlinyje ritmą kurį laiką diktavo amerikiečiai, bet prancūzai nepasidavė ir dar kartą perėmė iniciatyvą – 80:76 (likus 3 min.). Prasidėjus paskutinei minutei – 84:78. Per likusį laiką amerikiečiams desperatiškais metimais išsigelbėti taip ir nepavyko – 89:79.

JAV komandos nuo fiasko neišgelbėjo net ir 29 D. Mitchello pelnyti taškai. Marcusas Smartas pridėjo 11, Kemba Walkeris – 10 taškų.

Prancūzų, kurie kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjo net 44 prieš 28, gretose ryškiausios figūros buvo Evanas Fournier 22, Rudy Gobertas 21 (16 atk. kam.) ir Nando De Colo 18 taškų.

Beje, pirmose rungtynėse dėl 5–8 vietų ketvirtadienį susigrums JAV ir Serbija – rinktinės, kurių susidūrimo buvo laukiama planetos pirmenybių finale.

Pirmą kartą FIBA Pasaulio taurės turnyre dalyvauja rekordiškai daug – net 32 – rinktinės, kurios grumiasi ne tik dėl medalių ir Naismitho vardo taurės, bet ir kelialapių į Tokijo olimpines žaidynes.

Šešių bilietų į 2020-ųjų olimpiadą savininkai jau žinomi: tai – Japonija (šeimininkė), Australija (Okeanijos atstovė), JAV ir Argentina (stipriausios Amerikos komandos), Nigerija (geriausia Afrikos rinktinė čempionate) ir Iranas (pajėgiausia Azijos komanda).

Dviem Europos rinktinėmis, kurioms atiteko tiesioginiai bilietai į Tokijo olimpiadą, tapo į pasaulio čempionato pusfinalį prasibrovusios Ispanija ir Prancūzija.

Tuo metu kova dėl likusių keturių vietų Tokijo olimpinėse žaidynėse užvirs kitų metų birželį vyksiančiuose keturiuose atrankos turnyruose, viename iš kurių pasirodys ir Lietuvos rinktinė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (387)