Tai naujausias iš visos virtinės atvejų, kai Irano pareigūnai sulaiko vakariečių.

„Užsienio reikalų ir prekybos departamentas teikia konsulinę pagalbą trijų Irane sulaikytų australų šeimoms“, – naujienų agentūrai AFP sakė atstovas.

„Dėl savo privatumo įsipareigojimų plačiau nekomentuosime“, – pridūrė atstovas.

Laikraštis "The Times of London" anksčiau pranešė, kad Evino kalėjime Teherane laikomos dvi britų ir australų kilmės moterys.

Australijos visuomeninis transliuotojas ABC informavo, kad taip pat sulaikytas vienos iš tų moterų vaikinas australas.

Kol kas neaišku, ar šiems asmenims pareikšti kokie nors kaltinimai. Remiantis kai kuriais pranešimais, viena iš moterų laikoma suimta jau beveik metus.

Apie šių žmonių sulaikymą pranešta Australijai paskelbus, kad ji prisijungs prie JAV vadovaujamos tarptautinės misijos užtikrinti naftą gabenančių laivų saugumą Hormūzo sąsiauryje.

Ministras pirmininkas Scottas Morrisonas rugpjūtį pranešė, kad Australija "dėl savo nacionalinių interesų" prisijungs prie šios tarptautinės misijos, bet jos "indėlis bus ribotos apimties ir laiko“.

Šią savaitę Australijos vyriausybė paskelbė atnaujintą kelionių rekomendaciją dėl Irano, kurioje raginama "persvarstyti būtinybę keliauti į tą šalį" ir "nevykti" į Irano rajonus šalia sienos su Iraku ir Afganistanu.