Antrą ketvirtį nefinansinės įmonės uždirbo daugiau nei 2 mlrd. eurų ikimokestinio pelno. Beveik trečdalį pelno (32 proc., arba 650 mln. eurų) sudarė įmonių uždirbtas pelnas iš finansinės ir investicinės veiklos. Neįskaitant šio pelno, šalies nefinansinių įmonių ikimokestinis pelnas, palyginti su ankstesniu ketvirčiu, padidėjo 38 proc., o palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, – 3,6 proc., teigiama pranešime.

Daugiausia pajamų – 5,7 mlrd. eurų – uždirbo didmeninės prekybos įmonės. Mažmeninės prekybos bei sausumos transporto įmonės uždirbo atitinkamai 2,9 mlrd. ir 1,8 mlrd. eurų.

Kaip nurodo Statistikos departamentas, daugiausia pelno uždirbo nekilnojamojo turto operacijų veiklos bei didmeninės prekybos įmonės – atitinkamai 187,7 mln. ir 142,8 mln. eurų. Iš apdirbamosios gamybos įmonių daugiausia pelno uždirbo chemikalų ir chemijos produktų gamybos įmonės – 94,8 mln. eurų. Maisto produktų gamybos įmonės uždirbo 34,1 mln. eurų, guminių ir plastikinių gaminių gamybos įmonės – 25,3 mln. eurų. Didelių nuostolių nepatyrė nė vienos veiklos įmonės.

Pelningai dirbusių įmonių dalis šių metų antrą ketvirtį sudarė 61,5 proc. ir buvo beveik tokia pati kaip 2018 metų antrą ketvirtį (61,4 proc.) bei 4,9 procentinio punkto didesnė nei pirmą šių metų ketvirtį (56,6 proc.).
Kaip skaičiuoja Statistikos departamentas, vidutinis įmonių pelningumas sudarė 8,4 proc. Vienos iš pelningiausių buvo pagrindinių vaistų pramonės gaminių ir farmacinių preparatų gamybos (34,8 proc.) ir teisinės ir apskaitos veiklos (31,7 proc.) įmonės, o nuostolingiausios – odos ir odos dirbinių gamybos (–21,2 proc.) įmonės.

Per pirmą šių metų pusmetį šalies įmonės gavo beveik 46 mlrd. eurų pajamų, o jų ikimokestinis pelnas siekė daugiau nei 3 mlrd. eurų. Įmonių pajamos, palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, padidėjo 9,6 proc., pelnas – 0,6 proc.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją