Lietuvos rekordininkas Edis Matusevičius iškovojo trečiąją vietą Minske dvi dienas vykusio po ilgos pertraukos atgaivinto Europos ir JAV lengvaatlečių mačo ieties metimo varžybose.

Jau pirmuoju bandymu numetęs ietį 83 m 54 cm lietuvis įsitvirtino trečioje pozicijoje ir ją išsaugojo iki pat finišo.

E. Matusevičių pranoko tik pasaulio čempionas vokietis Johannesas Vetteris (90 m 3 cm) ir šio sezono lyderis estas Magnusas Kirtas (88 m 91 cm). Už Lietuvos lengvaatlečio nugaros liko keturi amerikiečiai ir penktąją vietą užėmęs olimpinis čempionas Thomas Rohleris (82 m 31 cm).

„Viskas normaliai. Kaip tėtis planavo apie 83 m, tiek ir numečiau. Bet gaila, kad nebuvo tokio įsibėgėjimo, kokio norėjau, jaučiausi apsunkęs, jaučiau, kad galiu mesti daugiau. Tiesiog nepavyko“, – vertindamas pasirodymą prisipažino savo tėvo Edmunto Matusevičiaus treniruojamas sportininkas.

Visi aštuoni ieties metikai turėjo po tris bandymus. Po to kovą tęsė tik šeši geriausius rezultatus pasiekę sportininkai, dar po vieno metimo – penki, o po šeštą kartą į sektorių žengė tik keturi stipriausi.

Užėmęs trečiąją vietą E. Matusevičius Europos rinktinei pelnė 6 taškus – kaip ir kitose rungtyse, už pirmąją vietą atiteko 9 taškai, už antrąją – 7, už trečiąją – 6, už ketvirtąją – 5, už penktąją – 4, už šeštąją – 3, septintąją – 2, už aštuntąją – 1.

Per 37 rungtis Europos rinktinė surinko 724,5 taško, amerikiečiai – 601,5. Pirmąją varžybų dieną senojo žemyno taupyklę aštuoniais taškai papildė Lietuvos trišuolininkės – trečiąją vietą užėmė Dovilė Kilty, septintąją – Diana Zagainova.

„Jautėsi, kad kovoja keturiese prieš keturis, o ne kiekvienas už save. Po vieno metimo priėjo J. Vetteris, pasakė – gal pabandyk kiek kitaip. Europos ir JAV komandos gyveno skirtinguose viešbučiuose“, – atskleidė E. Matusevičius. Metiko pasirodymą Minsko olimpiniame stadione iš tribūnų stebėjo ir jo draugė, taip pat lengvaatletė Urtė Baikštytė.

Visi trys mače dalyvavę Lietuvos sportininkai Minske papildė savo sąskaitas – už pirmąją vietą rungtyje Europos ir JAV mače skiriama 7000 eurų, už antrąją – 5000, už trečiąją – 4000, už ketvirtąją – 3000, už penktąją – 2000, už šeštąją – 1000, už septintąją ir aštuntąją – po 500.

Beveik visiems mačo Minske dalyviams tai buvo generalinė repeticija prie rugsėjo 27 d. Dohoje (Kataras) startuosiantį pasaulio čempionatą.

E. Matusevičius jau šios savaitės pabaigoje keliaus į treniruočių stovyklą Turkijoje.

Paklaustas, kas iš varžovų, nedalyvavusių Europos ir JAV mače, dar gali įsitraukti į kovą dėl medalių Dohoje, E. Matusevičius sakė: „Visi. Visi gali mesti toli, negali nieko prognozuoti.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)