Vos prasidėjus spaudos konferencijai strategas sulaukė klausimo apie Lietuvos rinktinės pasirodymo ir rungtynių rezultato kontrastą. Padėkojęs už įvertinimą, strategas sutiko, jog triuškinanti Portugalijos pergalė tikrai neatspindi rungtynių eigos – likus pusvalandžiui iki susitikimo pabaigos rezultatas vis dar buvo lygus.

Savo auklėtinių pasirodymu patenkintas V. Urbonas kovingo ir pagarbos verto pasipriešinimo priežasčių ieškojo tiek trenerių štabo sprendimuose, tiek individualių žaidėjų pasirodymų kokybėje.

„Pavyko parinkti optimalią sudėtį, net ir atsižvelgiant į Arvydo Novikovo bei Fedoro Černycho netektis. Žaidėjai vykdė savo užduotis, mes žinojome portugalų sugebėjimą žaisti vienas prieš vieną, bet vienas kitam padėdami sugebėjome darniai gintis.

Taip pat turėjome ir gerų išėjimų į ataką, žaidėme logiškai ir nemušėme kamuolio bet kur. Tai didelis Karolio Laukžemio nuopelnas, tuo pačiu ir kitų priekinės linijos žaidėjų – Ovidijaus Verbicko ir Vykinto Slivkos.“

Spaudos konferencijos metu klausimų Lietuvos rinktinės strategui turėjo ir Portugalijos žurnalistai. Svečius iš pietvakarių Europos domino trenerio nuomonė apie LFF stadiono dirbtinės dangos įtaką kovingam lietuvių pasirodymui. Tokias prielaidas Urbonas vertino skeptiškai, tačiau negailėjo komplimentų net keturis įvarčius pelniusiam portugalų lyderiui.

„Kalbant apie aikštės dangą, mes girdime iliuzijas, jog atvažiuos tokie žaidėjai, kaip Cristiano Ronaldo, ir jiems mūsų danga sukels problemų. Šiandien galėjome įsitikinti, jog tokio lygio futbolininkai akimirksniu prisitaiko prie dangos. Galbūt tokiems žaidėjams net lengviau žaisti tokioje greitoje aikštėje.

Futbole žaidžia ne vienas žaidėjas. Bet šios dienos rungtynėse viską išsprendė gan nelogiškas antras įvartis, po jo vyrai sustojo. Mus apribojo ir fizinės jėgos, o C. Ronaldo parodė savo lygį ir tą matė bei jautė ne tik žaidėjai, bet ir visas stadionas.“

Paklaustas, kaip vertina dar prieš rungtynių pabaigą stadioną palikusių žiūrovų sprendimą, strategas pateisino tokį dalies sirgalių poelgį.

V. Urbono teigimu, rinktinei daug svarbiau buvo tai, jog po susitikimo juos rūbinėje aplankė ir pagyrė Lietuvos respublikos prezidentas Gitanas Nausėda, o likus keletui minučių iki susitikimo pabaigos savo vietas apleidę žiūrovai galbūt norėjo greičiau grįžti namo po vėlyvu metu prasidėjusios dvikovos.

Pačioje spaudos konferencijos pabaigoje treneris sulaukė komentaro apie savo nuotaiką – vieno iš žurnalistų manymu, nepaisant pozityvių žaidimo elementų Urbonas po rungtynių atrodo itin pavargęs ir nusiminęs. Savo būseną paaiškinęs dvejų paeiliui žaistų rungtynių sukeltu nuovargiu, Lietuvos rinktinės treneris išspaudė šypseną ir dar sykį padėkojo savo auklėtiniams už kovą:

„Tikiuosi, jog mes atsikėlę ryte sau pasakysime, kad nesame visiški lūzeriai, bei jog susikaupę galime sukovoti ir su Europos čempionais.“

Atrankos į 2020-ųjų Europos čempionatą B grupėje Lietuva ir toliau žengia paskutinėje vietoje. Per penkerias sužaistas rungtynes mūsų šalies rinktinė iškovojo tik vieną tašką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)