„Amerikai labiau reikia „Huawei“, nei „Huawei“ reikia Amerikos,“ – telekomunikacijų pramonės konferencijoje Budapešte žurnalistams sakė JAV „Huawei“ filialo saugumo vadovas Andy'is Purdy'is.

„Huawei“, kuri yra laikoma pasaulio lydere 5G ryšio tinkluose ir yra antra pagal dydį išmaniųjų telefonų gamintoja, buvo įtraukta į smarkėjantį prekybos karą tarp Pekino ir Vašingtono. Prekybos karo padariniai – abipusiai baudžiamųjų mokesčių įvedimai šimtų milijardų dolerių vertės prekėms.

„Jei negalime pirkti iš Amerikos bendrovių, tai Amerikai reikšmingai pakenks,“ – sakė A. Purdy'is. Jis teigė, kad „30 procentų visų perkamų detalių bendrovės gaminiams yra iš Amerikos. Tose bendrovėse, iš kurių perkame, greičiausiai apie 40 tūkst. žmonių praras darbus.“ Tuo metu „Huawei“ yra „labai sėkminga be skverbimosi į didžiausią pasaulio rinką – JAV,“ pridūrė A. Purdy'is.

Vašingtonas baiminasi, kad „Huawei“ suteiks Pekinui būdą šnipinėti pranešimus iš šalių, besinaudojančių bendrovės gaminiais ir paslaugomis.

Rugpjūtį JAV prekybos departamentas antrą kartą sustabdė „Huawei“ taikytas taisykles, dėl kurių buvo sustabdyta prekyba gaminiais ir paslaugomis bei uždrausta pirkti detales.

Tačiau JAV prekybos departamentas sakė, kad į savo sąrašą įtrauks dar 46 bendroves, kurios yra „Huawei“ antrinės arba su ja susijusios bendrovės. Jei draudimas bus pilnai pradėtas vykdyti, jis toms bendrovėms taip pat bus taikomas. Tokiu atveju sąrašas pailgės iki beveik 100 bendrovių.

A. Purdy'is sakė, kad „visi turi būti tikrinami“, ir tai, jog pasaulinis technologijų sektorius turi susitarti dėl „objektyvių ir skaidrių“ standartų, „kad būtų galima žinoti, kokia įranga galima pasitikėti.“ „Per patikrą turi būti įgytas pasitikėjimas, kadangi piktavaliai asmenys gali įsilaužti į bet kieno gaminius,“ – sakė jis.

Nebuvo jokių „įkalčių, kad „Huawei“ darė kažką blogo,“ – taip pat sakė A. Purdy'is. „Su mumis turi būti elgiamasi grindžiant faktais ir realiomis rizikomis“, kad būtų parodyta, ar bendrovė buvo paveikta netinkamos įtakos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)