T. Tomilino teigimu, šiuo metu LVŽS dėl tokio įsijungimo dar nėra vieningos nuomonės, tačiau diskusijos, tvirtino politikas, jau yra prasidėjusios.

„Mes turime vidinį konfliktą, diskusijas... ir aš tuo labai džiaugiuosi. Tiesiog ilgą laiką mes delsėme (jungtis prie EŽP. – ELTA), dabar mes apie tai aktyviai diskutuojame. Tikrai nėra sutarimo, negaliu taip teigti, bet aš tikiuosi, kad Virginijaus (Sinkevičiaus. – ELTA) pozicija, Virginijaus matoma veikla aplinkosaugos srityje, Europos Komisijoje labai paspartins tą sprendimą,“ – sakė T. Tomilinas. Pasak jo, nesvarbu, kiek laiko tam reikės, svarbu, kad LVŽS įsijungtų į nacionalines partijas vienijančią Europos žaliųjų partiją.

Politikas pabrėžė, kad partijos lyderio Ramūno Karbauskio pareiškimai, esą LVŽS prie Europos žaliųjų partijos nesijungs dėl besiskiriančių požiūrių į šeimą ir į LGBT bendruomenę, dar nieko nereiškia. Jo teigimu, R. Karbauskis negali kalbėti partijos vardu.

„Karbauskis partijos vardu negali kalbėti taip, kaip ir aš negaliu kalbėti. Aš kalbu vienos (LVŽS. – ELTA) grupės vardu, jis gali kalbėti partijos vardu tada, kai yra priimami sprendimai. Jo nuomonė yra labai svarbi, tačiau mes apie tai diskutuojame ir toliau diskutuosime,“ – apibendrino politikas.

Antradienį paaiškėjo, kad V. Sinkevičiui Europos Komisijoje (EK) turėtų atitekti aplinkos ir vandenynų portfelis.

Jei V. Sinkevičiaus kandidatūra bus patvirtinta, jis bus ketvirtasis eurokomisaro pareigas einantis Lietuvos pareigūnas – iki šiol eurokomisarais yra buvę Algirdas Šemeta, Dalia Grybauskaitė ir dabartinę kadenciją baigiantis Vytenis Povilas Andriukaitis.