Nuomos nuo 4 iki 12 mėn.

Gintaro baldai“ marketingo vadovė Agnė Zebitytė DELFI pasakojo, kad idėją pasiūlyti tokią paslaugą padiktavo Lietuvoje ir visame pasaulyje vis labiau populiarėjanti dalijimosi kultūra. Pasak jos, laikai tokie, kai žmonės mieliau vietoje to, kad pirktų automobilį, jį nuomojasi, tad panašiai yra ir su baldais.

„Tai itin patogi alternatyva dažnai būstą keičiantiems dėl darbo poreikių ar daug keliaujantiems ir nenorintiems prisirišti prie sunkiai perkraustomų daiktų.

Taigi, manome, jog susidomėti šia paslauga turėtų būtent tie, kuriems palanku nemokėti visos sumos iškart, bet išskaidyti nedidelėmis mėnesinėmis įmokomis, jauni žmonės be pastovaus būsto, o taip pat ir tie, kuriems aktualu nuolat atnaujinti namus ir turėti stilingus bei madingus baldus prie jų neprisirišant“, – sakė specialistė.

Ji pasakojo, kad išsinuomoti galima bet kurį baldą, kurio vertė siekia 100 Eur, o baldo nuoma gali trukti nuo 4 iki 12 mėn.

„Kalbant apie asortimentą – mūsų galimybės yra neribotos. Salonuose siūlome viską nuo smulkių interjero detalių iki pilnai suderintų minkštų ir korpusinių baldų komplektų, tad jei matysime, jog klientams to reikia, galime pasiūlyti pilnai įrengti namus nuo A iki Ž vien tik nuomojantis baldus“, – dėstė A. Zebitytė.

Tiesa, kai nuomos terminas baigiasi – baldas turi būti grąžinamas į saloną, tačiau kitas klientas, panoręs išsinuomoti, to paties baldo jau nebegaus.

„Panaudoti baldai bus realizuojami kitaip“, – patikslino specialistė.

Įvardijo kainas

Kalbant apie baldų nuomos kainas, kaip pavyzdį specialistė pateikė atvejį, kai klientas nori išsinuomoti sofą, kurios kaina siekia 189 Eur, o nuomos terminas yra 12 mėn.

„Pirmasis mokestis yra 20 proc. baldo kainos, taigi iš jis išeina 37,8 Eur. Kiti mokėjimai – tai mėnesinis nuomos mokestis, kurio dydis yra 18,04 Eur“, – sakė ji.

O štai imant pigiausią įmanomą variantą, baldą, kurio kaina yra 100 Eur, pradinė įmoka būtų 20 Eur, o mėnesinė – 9,55 Eur, jei sutartis bus sudaryta 12 mėn.

Specialistė pasakojo, kad nors tokia paslauga atsirado dar visai neseniai, vasaros viduryje, baldus besinuomojančių klientų jau yra, tačiau jie, kaip teigė, dar nedrąsūs.

„Klientai kol kas yra fiziniai asmenys, kuriems kitos lizingo bendrovės nesuteikia galimybės pasiimti baldo išsimokėtinai“, – sakė A. Zebitytė.

Projektas vystomas drauge su nuomą administruojančia įmone „Nordrent“.

G. Drukteinis: jaunimas nenori prisirišti

Žurnalistas, rašytojas ir pasisakyti įvairiausiomis temomis nevengiantis Giedrius Drukteinis DELFI sutiko pakomentuoti tokios paslaugos atsiradimą rinkoje ir teigė, kad tai rodo mūsų visuomenės mobilumą ir loginių bei aritmetiškai pagrįstų vertybių suklestėjimą.

Giedrius Drukteinis

„Kalbant apie jaunus žmones, tarkime, 30-mečius, jie yra neišpasakytai mobilūs palyginti su vyresniąja karta.

Pavyzdžiui, aritmetinė logika tokia, kad jie neįsigyja būsto, o jį nuomojasi, taip pat visas atvirų ofisų suklestėjimas, kad ateina bet kur, pasiima kompiuterį, dirba, o paskui pasiima ir išeina.

Taigi logiška, kad tokia paslauga, naujų baldų nuoma, ji visada atliepia naujas rinkos sąlygas. Bet šiaip manau, kad tokia paslauga iš principo skirta jauniems žmonėms“, – komentavo jis.

Paklaustas, ar šiandien jaunimas gyvena geriau nei anksčiau, jeigu gali sau leisti naudotis tokiomis paslaugomis, G. Drukteinis sakė, kad tai įvertinti sunku.

„Jaunimas šiandien gyvena aritmetiškiau negu mes ir turbūt labiau skaičiuoja arba remiasi kažkieno tai kito paskaičiavimais.

Bet kuriuo atveju, nekilnojamas turtas, o šiuo atveju ir baldai, jie pritvirtina asmenis prie tam tikros konkrečios fizinės vietos ir turbūt jaunimas, turintys perspektyvų persikelti gyventi kitur, jie, matyt, mąsto, kad jei tu gyveni šiandien čia, tai nereiškia, kad kitą savaitę tu irgi čia gyvensi“, – mintis dėstė jis.

G. Drukteinio nuomone, ateityje tokių paslaugų kaip baldų nuoma tik daugės.

„O visas lizingo verslas, jeigu jis klesti, reiškia yra ir paklausa“, – teigė jis.

Idėją palaikė

„Luminor“ vyriausiasis ekonomistas Žygimantas Mauricas sakė, kad tokių paslaugų atsiradimas yra susijęs su visuomenės gyvenimo būdo pasikeitimu.

„Nuomos alternatyva populiarėja, o kartais būstas nuomojamas ne su visais baldais, o tik su dalimi, tad tokia paslauga yra visiškai tikslinga“, – sakė jis ir pasakojo, kad pasibaigus nuomos terminui tada nereikės galvoti, kur naujus baldus padėti.

Žygimantas Mauricas

Kaip teigė, panašias tendencijas šiandien galime stebėti ir automobilių sektoriuje, mat turime ir ilgalaikę, ir trumpalaikę nuomą.

„Žmonės dėl tam tikro neapibrėžtumo ar gyvenimo būdo pokyčių dažnai nenori įsipareigoti ir į turtą investuoti didelę sumą“, – tikino ekonomistas.

Jis teigė pastebintis, kad didėja ir tokių paslaugų institucionalizacija.

„Anksčiau buvo tie dalykai daromi, tik būdavo ieškoma baldų tarp pažįstamų, tėvų, giminių. Žmonės klausinėdavosi, o dabar tai galima padaryti per veikiančias institucijas oficialiai. Tokia paslauga labai sutampa su bendromis tendencijomis. Žinoma, tai nebus masinis produktas, bet kaip nišinis – tai tikrai. Jie pataiko į bendrą tendenciją. Tokių paslaugų ateityje daugės. Čia kaip su vestuvinėmis suknelėmis, anksčiau jas pirkti buvo įprasta, o dabar vis daugiau nuomojasi“, – sakė Ž. Mauricas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (115)