Jo teigimu, net nebuvo tokių kalbų ir kvietimų. Nebūtų net svarstymų. „Ne, mes savo kursime, – teigė N. Puteikis. – Kai išrinks Janutienę ir Krivicką, savo kursime. Koalicijoje su valstiečiais.“

N. Puteikis įsitikinęs, kad ir K. Krivickas, ir R. Janutienė antrame ture bus išrinkti į Seimą. „Esu užtikrintas, – teigė N. Puteikis ir pridūrė nesvarstantis, kas bus, jei bus išrinktas tik vienas jų. – Abu išrinks. Visiškai užtikrintas. Absoliučiai užtikrintas. Mes labai stipriai dirbsime, kad taip būtų.“

R. Janutienė į antrąjį rinkimų turą pakliuvo Žiemgalos apygardoje, surinkusi daugiausia rinkėjų balsų. Ją rinkiminėje kampanijoje palaiko ir „valstiečiai“, ir Lietuvos centro partija.

R. Janutienė po rinkimų rezultatų DELFI tvirtino, kad jei būtų išrinkta į Seimą, jungtųsi prie „valstiečių“ frakcijos.

Lietuvos centro partijos atstovas rinkimuose K. Krivickas Gargždų apygardoje liko antras. Antrame ture jis varžysis su konervatore Rasa Petrauskiene.

Butkevičius: gavau kvietimą prisijungti

Lietuvos socialdemokratų darbo frakcijos narys Algirdas Butkevičius DELFi teigė, kad jis gavo kvietimą prisijungti prie naujai kuriamos frakcijos. ELTA teigimu, jis jau yra nusprendęs prie jos prisijungti.

Seimo narys taip pat pridūrė, kad nežino, kodėl iširo „tvarkiečių“ frakcija. „Nežinau ir neturiu tokios informacijos, negalėsiu pakomentuoti, kieno iniciatyva. Aš tik kiek girdėjau, kad pagrindinė priežastis, kad daugelis frakcijos narių negali susikalbėti su dabartiniu partijos ir frakcijos lyderiu Žemaitaičiu. Čia jų pasakymai. Bet aš tikrai negaliu teigti nei taip, nei ne, nes aš toje frakcijoje nebūnu“, – teigė A. Butkevičius.

Jis teigė, kad socdarbiečių frakcijoje yra tik laikinai. „Kviečia, nuolat kviečia, nes žino, kad esu pasakęs, kad būsiu socdarbiečių frakcijoje tik iki tol, kol bus suformuota valdančioji dauguma ir Vyriausybė, – teigė Seimo narys, tačiau pridūrė, kad rinkimuose bet kokiu atveju dalyvaus kaip nepriklausomas kandidatas. – Kalbėtis galima visą laiką, bet aš vis tiek eisiu kaip nepriklausomas atstovas Vilkaviškyje.“

Iš ko bus lipdoma naujoji frakcija?

Kas yra tie nežinomieji, kurie planuoja prisijungti prie V. Kamblevičiaus buriamos naujos frakcijos, kol kas išsiaiškinti ganėtinai sunku.

Buvęs „Tvarkos ir teisingumo“ partijos ir frakcijos narys Petras Gražulis DELFI sakė, kad kol kas prisijungimo prie naujosios frakcijos fakto negali nei patvirtinti, nei paneigti. Jo teigimu, kol kas kalbėtis anksti. „Kol kas vyksta kalbos ir derybos, nieko negaliu atsakyti, nei taip, nei ne. Rinksimės ir tarsimės“, – teigė P. Gražulis.

Jis teigė, kad kol kas niekas „nesirinko ir nesikalbėjo“.

Mindaugas Puidokas taip pat negalėjo patvirtinti informacijos, tačiau jos ir nepaneigė, tiesiog sakė, kad vyksta pokalbiai. „Kol kas kalbėti apie tai per anksti, bet pokalbiai vyksta. Matysime, kas iš tų pokalbių gausis. Rezultato galima tikėtis artimiausios dienomis“, – DELFI sakė M. Puidokas.

Ką daryti kol kas nežino ir Valentinas Bukauskas. Jis sakė, kad apie galimybę dar tarsis su savo kolega Andriumi Mazuroniu. „Tai nėra dar siūlymų ir kalbėjimų. Išgirdau tik šiandien. Jie, visa frakcija, kurie ir nepateikė pareiškimo, jie atsiduria Mišrioje grupėje. Šiuo metu mūsų yra 16, kas ir ką darys. Šiuo momentu man sunku pasakyti. Bet mes esame dviese, su A. Mazuroniu, kalbėsimės“, – DELFI sakė V. Bukauskas.

Andrikis teigia kvietimo negavęs, bet tvirtina, kad gali dirbti bet kurioje frakcijoje

Su partija „Tvarka ir teisingumas“ į Seimą išrinktas, tačiau praėjusių metų pabaigoje „tvarkiečių“ frakciją palikęs ir prie Mišrios Seimo narių grupės prisijungęs Rimas Andrikis DELFI teigė, kad gauna įvairių pasiūlymų. Jo teigimu, jis gali dirbti bet kokioje frakcijoje.

Į klausimą, ar kalbos, jog jis gavo kvietimą prisijungti prie naujai kuriamos frakcijos, yra teisingos, R. Andrikis atsakė miglotai. „Gandus girdžiu jau metus laiko, bet kol kas nieko nėra. Šiuo metu pasakyti negaliu, – paprašius patikslinti, ar Seimo narys gavo kvietimą, atsakė. – Jeigu kvies, tai galvosime.“

„Daug kvietimų gavau, nes daug kuriama. Aš galvoju“, – teigė Seimo narys. Dar kartą paprašius patikslinti, ar vis dėlto vienas iš daugelio kvietimų buvo jungtis prie V. Kamblevičiaus kuriamos frakcijos, jis atsakė: „Kol kas ne“.

Į Seimą su „Tvarka ir teisingumu“ išrinktas R. Andrikis niekada nebuvo partijos narys. Tai jis pakartojo atsakydamas į klausimą, kodėl, jo nuomone, subyrėjo „tvarkiečių“ frakcija. „Niekada nebuvau „Tvarkos ir teisingumo“ partijos nariu, todėl vidaus nežinau. Jokių aplinkybių nežinau. Bet, suprantate, frakcijos dalykas yra toks, kad reikia žiūrėti, kas su kuo. Aš esu geroje frakcijoje, palyginus. Nematau problemų niekur. Galiu dirbti bet kurioje frakcijoje“, – teigė R. Andrikis.