„Reformos jau davė rezultatų – ekonominės perspektyvos yra pozityvios“, – reguliarioje ataskaitoje sakė TVF. Tačiau ataskaitoje taip pat sakoma, kad karalystė, kurios pajamos, gautos iš naftos, yra atsakinga už 70 proc. viešųjų pajamų.

Taip pat Saudo Arabijos valdžiai pasiūlyta padvigubinti PVM nuo 5 proc. iki 10 proc. Saudo Arabija pristatė PVM mokestį 2018-aisiais ir tais metais sumokėtų mokesčių kiekis siekė 12,5 mlrd. dolerių arba 1,6 proc. BVP.

„Vision 2030“ yra įtakingo princo Mohammedo bin Salmano sugalvotas projektas, kurio tikslas – atpratinti Saudo Arabiją nuo jos rėmimosi į naftą.

Saudo Arabijos BVP praeitais metais paaugo 2,4 proc., tačiau TVF teigė, kad augimas sumažės iki 1,9 proc. 2019-aisiais dėl OPEC naftos gavybos mažinimo – taip siekiama sumažinti per didelę pasiūlą ir pagrįsti kainų mažėjimą.

TVF prognozuoja, kad šalies fiskalinis deficitas šįmet padidės iki 6,5 proc. BVP, kai praeitais metais šis skaičius buvo mažesnis – 5,9 proc. BVP.

Teigiama, kad per ateinančius penkerius metus reikia sukurti milijoną naujų darbo vietų.

Saudo Arabija viršija biudžeto deficito rodiklius nuo 2014-ųjų, o bendras stygius siekia 320 mlrd. dolerių. Karalystė šįmet planuoja dar vieną deficitą.

TVF ataskaitoje pranešė, kad Saudo Arabijos valdžia įsipareigojo 2023-iaisiais subalansuoti savo biudžetą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją