„Šitas mačas daug ko nelėmė, bet tai vis tiek buvo rungtynės, kuriose norėjome atsidėkoti sirgaliams. Negalėjom, atsiprašant, pasišikti ir dar ir šitas rungtynes pralaimėti“, – po dvikovos su Dominikos Respublika kalbėjo J. Valančiūnas, pelnęs 19 taškų ir atkovojęs 10 kamuolių.

Anot jo, čempionatas buvo tikrai ne toks, kokio tikėjosi: „Daug šnekėta, pasakyta, ne to tikėjomės. Bet laiko neatsuksi.“

Paklaustas dėl Dainiaus Adomaičio sprendimo trauktis iš vyriausiojo trenerio pareigų JV apgailestavo. „Gaila, nustebino, bet padaryta, kas padaryta, dabar žiūrim į priekį. Apskritai geras treneris, žaidėjų treneris. Užvedantis, žinantis kaip dirbti su komanda. Tikrai nėra lengva, į rinktinę atvažiuoja žaidėjai iš skirtingų klubų, juos suburti nėra paprasta. Bet žmogus stengėsi, nemiegojo. Bandė suburti visus kartu, ačiū jam“, – sakė jis.

Paklaustas, ką galvoja dėl naujo trenerio J. Valančiūnas vylėsi, kad bus atsižvelgta į žaidėjų nuomonę: „Manau, kad į žaidėjų nuomonę bus atsižvelgta. Vis tiek ne pirmą vasarą atvažiuojame, tam ji būna paskirta. Čia visų mūsų rinktinė. Manau, taip būtų teisingiausia. Žiūrėsim, gal ir turėsim favoritą.“

JV patikino, kad į nacionalinės ekipos marškinėlius tikrai vilksis ir ateityje. „Jeigu tik gyvas būsiu, sulauksite tikrai manęs ir atrankoje“, – žadėjo jis.

Apskritai Lietuvos rinktinės žaidimu J. Valančiūnas buvo patenkintas: „Žaidėme momentais žiauriai gerai, buvo ir prieš tuos pačius australus ir prancūzus nuostabių atkarpų. Gal kažkur „nedaridbom“, kažkokios klaidelės lėmė. Taip ir išėjo. Ne tai, ko norėjome, bet pats krepšinis nebuvo blogas.“

Dar prieš šį susitikimą buvo aišku, kad nei lietuviai, nei dominikiečiai nepateks į ketvirtfinalį, todėl jokios esminės reikšmės rungtynės neturėjo. Joms pasibaigus tapo aišku tik tiek, kad visą mačą pirmavę lietuviai galutinėje čempionato rikiuotėje bus tarp 9-12 vietas užėmusių komandų, o Dominikos Respublikos atstovai – tarp 13-16 pozicijų savininkų.

Iš viso pasaulio čempionate Lietuvos rinktinė sužaidė penkerias rungtynes. Be paskutinės pergalės prieš Karibų regiono atstovus, lietuviai 101:47 nugalėjo Senegalą, 92:69 – Kanadą, 82:87 pralaimėjo Australijai ir 75:78 – Prancūzijai. Būtent šios dvi nesėkmės ir užkirto rinktinei kelią į turnyro ketvirtfinalį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)