„Liks blogi prisiminimai. Ir dabar dar mes esame tose rungtynėse su prancūzais. Aišku, dėl fanų gerai, kad užbaigėme čempionatą pergale. Galbūt dar kažkokių kitų išskaičiavimų yra, bet man asmeniškai nelabai skiriasi, ar 9 vieta, ar 16-a.

Mūsų žaidimas buvo neblogas, bet tuo nepasiteisinsi. Mūsų darbe lemia galutinis rezultatas. Pavyzdžiui, 2013 ir 2015 metais Europos čempionatus pradėdavome prastai, bet visi atsimena sidabro medalius“, – komentavo 33-ejų įžaidėjas.

– Ko pritrūko iki kito lygio, kuriame yra Australijos ar Prancūzijos komandos? – paklausėme M. Kalniečio

– Turbūt stabilaus žaidimo 40 minučių. Mums abiem atvejais pradžioje trūko kietumo, kovos. Kalbėjome, kad be tų dviejų NBA žaidėjų kažinkiek talento neturime, negalime laimėti, jei nesidaužome. Bet pradėdavome gelbėtis tik tada, kai jau šiknos degdavo. Didžiulėmis pastangomis grįždavome, išeikvodavome labai daug jėgų, ir dar pabaigos nepavykdavo, būdavo lengvas chaosėlis.

– Koks buvo žaidėjų požiūris į teisėjų klaidą mačo su prancūzais pabaigoje ir FIBA reakciją?

– Turbūt panašus į visų lietuvių. Buvo apmaudu, nemiegota, nervuotasi. Bet gyvenimas eina į priekį, nieko negali padaryti, turi susitaikyti, kad ir kaip ten bebūtų.

– Ar nustebino D. Adomaičio sprendimas trauktis iš posto?

– Mes jį sužinojome iš jūsų. Aišku, galima buvo nujausti: rezultatas Lietuvai yra prastas. Ne žaidimas, bet rezultatas. Normalu, kad treneriai keičiasi, tad nebuvo labai didžiulė staigmena. Bet mes to nežinojome, kol jūs nepranešėte.

– Kuo pasižymėjo D. Adomaitis kaip rinktinės treneris?

– Nežinau, daug tų trenerių rinktinėje mačiau. Nė su vienu iš jų žaidėjams nebuvo kažkokių problemų. Tokia yra Lietuvos rinktinė: jei užsivilkai jos marškinėlius ar trenerio kostiumą, lieki šeimoje. Žmonės keičiasi, bet Lietuvos rinktinė visada išliks.

– Pats apie galimybę tuos marškinėlius supakuoti spintoje dar negalvojate?

– Nežinau, dabar sunku pasakyti. Kaip sakiau, visos mintys – rungtynėse su prancūzais. Nieko nenoriu sakyti.

– Tai buvo trečias stambus turnyras iš eilės, kuriame likote toli nuo medalių. Yra nerimo, kad kažkas negerai?

– Sunku pasakyti. Nemanau, kad čia – kažkas labai negerai. Sakyčiau, dabar turime stipresnę komandą nei prieš ketverius ar penkerius metus. Prisijungė Domantas Sabonis, Lukas Lekavičius, Edgaras Ulanovas, Marius Grigonis. Anksčiau žaisdavome septyniese ar aštuoniese, dabar turime labai ilgą suolą.

Neturiu kompetencijos vertinti, kas vyksta jaunimo krepšinyje, bet pati rinktinė tvirtų žaidėjų skaičiumi pažengė į priekį. Todėl nemanau, kad kažkas su ja blogai. Kelių sprendimų pritrūko, kad laimėtume tas kelias rungtynes, ir dabar apie tai nekalbėtume. Aišku, problemų visur būna, bet nemanau, kad jos – drastiškos.

L grupėje Lietuvos rinktinė (3 pergalės/2 pralaimėjimai) finišavo trečia, o Dominikos Respublika liko paskutinė ketvirta (2/3).

Į geriausių aštuonetą pasaulio čempionate lietuviai nepateko pirmą kartą istorijoje: 1998 ir 2006 metais rinktinė buvo septinta, 2010-aisiais pelnė bronzos apdovanojimus, o 2014-aisiais užėmė ketvirtą vietą.

Tiesa, šįkart pasaulio čempionate dalyvavo daugiau ekipų nei kada nors anksčiau – 32.

Dėl L grupės lyderių pozicijos pirmadienį, nuo 15 val. Lietuvos laiku, ietis surems Prancūzija (4/0) ir Australija (4/0).

Primename, kad pirmame čempionato etape Donguane Lietuvos komanda įveikė Senegalą (101:47) ir Kanadą (92:69), bet buvo sutramdyta australų (82:87). Kelią į ketvirtfinalį užkirto dar vienas pralaimėjimas persikėlus į Nankiną, patirtas prieš Prancūziją (75:78).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)