Mokymosi sistemą sudaro 8 kursai

Vaikų verslo mokyklos visų metų programa įgyvendinama palaipsniui, per verslo žaidimus bei įtraukiančias veiklas. Vaikai mokosi idėjų generavimo, komandiškos ir individualios veiklos principų, ekonomikos, rinkodaros, finansų suvokimo, laiko planavimo, rizikos ir investavimo pagrindų. Ir visos šios žinios pateikiamos žaidimų forma, jaunimui suprantama kalba bei per įtraukiančias praktines užduotis.

Iš viso MiniBoss ugdymo sistemą sudaro 8 mokslo metai, įskaitant ir vasaros stovyklas. Kiekvieno kurso trukmė - 1 mokslo metai:

1-ieji metai: Ekonomikos ir Verslo Pagrindai (MINIBOSS)
2-ieji metai: Šeimos Ekonomika (PAVELDĖTOJAS)
3-ieji metai: Kūrėjas: idėjos Generavimas (KŪRĖJAS)
4-ieji metai: Rinkos Lyderis (PREKYBININKAS)
5-ieji metai: Verslo Istorija ir Inovacijos (VERSLININKAS)
6-ieji metai: Išradimo Teorija (IŠRADĖJAS)
7-ieji metai: Treniravimas ir Bendravimas (RETORIKAS)
8-ieji metai: Karjeros Pasirinkimas (PROFESINIS)

Regimanto Meilučio nuotr.

Kiekvienais metais programa yra suskirstyta į 3 semestrus, naudojant skirtingus metodus ir tobulinimo pagrindus.

Pirmojo semestro metu vaikai mokosi verslo teorijos, tačiau per vaikus sudominančius - nuotaikingus užsiėmimus. Jų metu mažieji parodo savo praktinius sugebėjimus, kas juos domina, ką mato aplinkui ir kokią idėją norėtų įgyvendinti. Taip pat mokymasis per žaidimus ugdo socialinius ir emocinius įgūdžius. Ugdo lyderystę, kūrybiškumą, kritinį mąstymą. O svarbiausia, kad tokia mokymosi forma padeda lengvai išlaikyti vaikų dėmesį.

2-ojo semestro metu MiniBoss mokiniai jau kuria idėjas. Jas įgyvendina su mokytojų, verslininkų-mentorių pagalba bei pristato Lietuvos startuolių čempionatuose: Vilniuje, Klaipėdoje ir Kaune. Šis etapas labai svarbus tuo, kad vaikai mokosi pritaikyti teorines žinias praktikoje, taip pat mokosi dirbti komandose, bei, žinoma, mokosi iš savo srities specialistų verslo mentorių, planuoja savo laiką, lavina viešojo kalbėjimo bei savo idėjų pristatymo įgūdžius.

Regimanto Meilučio nuotr.

3-iojo semestro metu vaikai turi galimybę dalyvauti tarptautinėje verslo stovykloje. O nacionaliniu mastu geriausiai pasirodžiusios idėjos kartu su kūrėjais keliauja į pasaulinį čempionatą. Ten vaikai užmezga šiltas tarptautines pažintis, įgyja daugiau drąsos, komandinio formavimo įgūdžių. Išmoksta ir gauna suvokimo kaip reikia diplomatiškai pristatyti savo idėjas bei jas apginti užsienio kalba.

Mokinių verslo idėjos jau beveik 20 metų įgyvendinamos visame pasaulyje

8 metų verslumo ugdymo sistema padeda vaikui formuoti globalaus mąstymo įgūdžius, užsibrėžtų tikslų siekimą, ir kūrybinį mąstymą, pritaikant teorines žinias įgyvendinant savo ar komandos idėją. Per užsiėmimus vaikai ir paaugliai išmoksta įžvelgti aplinkui esančias žmonių problemas ir jas paversti tokiomis sprendimo idėjomis, kuriomis per čempionatus rimtai susidomi mokyklą mentoriaujantys verslininkai.

Regimanto Meilučio nuotr.

Besibaigiant mokslo metams kiekvienoje mokykloje: Klaipėdoje, Vilniuje ir Kaune vyksta vaikų verslo idėjų čempionatai, renkamos 3 geriausios to miesto vaikų idėjos. Jos kartu su visa vaikų kūrėjų komanda keliauja į nacionalinį čempionatą. Pastaruosiuose dalyvauja įvairių verslo sričių atstovai, kurie atidžiai klauso vaikų pristatymų ir gali pasiūlyti investuoti į realų jų įgyvendinimą. Idėjų realizavimas prasideda dar net nebaigus kurso!

Jų Lietuvoje jau yra įvairių: nuo skaitmenizuotų technologijų, palengvinančių žmonių buitį iki inovatyvių idėjų, sprendžiančių ekologijos problemas.

Šiuo metu MiniBoss mokymosi sistema aktyviai veikia ir kitose šalyse: D. Britanijoje, Prancūzijoje, Lenkijoje, Ukrainoje, Gruzijoje, Rusijoje, Armėnijoje, Bulgarijoje, Moldovoje, Tailande ir Filipinuose.

Regimanto Meilučio nuotr.

Verslo mokyklos programą ir interaktyvius verslo mokymus vaikams bei paaugliams įsteigė Europos Verslo Plėtros Biuro Mokslo ir Tyrimų Centro mokslininkai ir verslininkai, Europos verslo plėtros asociacijos iniciatyva dirbanti dėl Europos Sąjungos pagrindinių mažo ir vidutinio verslo vystymosi plėtros principų - Enterprise Europe Network. MiniBoss mokyklų socialines idėjas taip pat apdovanoja ir Jungtinių Tautų organizacija, šiemet jų apdovanojimą tarptautiniame verslo idėjų čempionate laimėjo MiniBoss studentas iš Klaipėdos - Vytenis Jurgelionis, kurio verslo projektas buvo apie sapropelio panaudojimo būdus.

Šiuo metu visuose trijuose didžiausiuose Lietuvos miestuose vyksta MiniBoss verslo mokyklos atvirų durų dienos informaciniai renginiai. Į juos tėvai gali atvykti kartu su visa šeima. Kol tėvai klauso visą jiems aktualią informaciją, vaikai gali eiti prie bendraminčių būrio ir iš karto išbandyti užsiėmimus.

Regimanto Meilučio nuotr.

Atvirų durų renginių ciklo tikslas, ne tik suteikti teorinę informaciją tėvams, bet ir leisti vaikams praktiškai išbandyti ir pajausti šios šeštadieninės mokyklos emocijas. Tai ką, jie gaus kiekvieną kartą čia atėję.

Dėl atvirų durų dienos renginių informacija tel. +370 656 15550 (Vilnius ir Klaipėda) ir +37061535153 (Kaunas).

Užsakymo nr.: PT_82191927