Karibų salų regiono komandą treniruojantis 54-erių argentinietis Nestoras Garcia neslepia – kad ir kaip pasibaigtų rytojaus mačas su Lietuva, savo auklėtinių pasirodymu turnyre jau dabar jis itin džiaugiasi.

„Esu labai labai patenkintas tuo, kokį krepšinį žaidžiame. Žaidžiame kietai, gerai dirbame gynyboje ir tai darome be aukštų žmonių, kurie šiame turnyre yra labai svarbūs“, – mačo išvakarėse Nankino arenoje teigė N. Garcia, kurio komandoje yra tik trys aukštesni nei dviejų metrų krepšininkai (vienintelis tikras vidurio puolėjas – 210 cm ūgio Eloy'us Vargasas).

Pasaulio čempionatą Dominikos Respublikos ekipa pradėjo pergale prieš Jordaniją (80:76), sensacingai palaužė Vokietiją (70:68), o abejas rungtynes į H grupę patekusioms komandoms pralaimėjo. Prancūzams nusileista 56:90, australams – 76:82.

Nepaisant pralaimėjimo, rungtynių su australais eiga N. Garcia didžiuojasi.

„Su tokio lygio komanda kovoti iki paskutinės minutės – labai geras pasiekimas. Mums tai tikrai puikus čempionatas“, – dar kartą pakartojo N. Garcia.

Pasiteirautas apie Lietuvos rinktinę, Dominikos Respublikos treneris ėmė vardinti lietuvių privalumus: „Labai gerbiu lietuvius, nes žinau jų krepšinio istoriją. Komanda puikiai perduoda kamuolį, gali spausti. Mes žinome, kad žaisime prieš vieną geriausių komandų pasaulyje. Lietuva turi praktiškai viską – gynėjus, metikus, aukštaūgius, puiki rinktinė. Aišku, mes irgi bandysime laimėti“.

N. Garcia tvirtino nieko negirdėjęs apie skandalingai šeštadienį Nankine pasibaigusias rungtynes tarp Prancūzijos ir Lietuvos, kai arbitrai lemiamu momentu šiurkščiai suklydo neįskaitydami Jono Valančiūno baudos metimo, o sekmadienį buvo suspenduoti pačios FIBA organizacijos.


„Nieko negirdėjau. Aš apskritai niekada nekalbu apie teisėjus, nes kai aš laimiu, niekada nesakau, jog laimiu dėl teisėjų. Todėl kai pralaimiu, to irgi nedarau“, – pažymėjo jis.

N. Garcia prisiminė ir paskutinę savo akistatą su Lietuvos rinktine, įvykusią dar 2016-aisiais, prieš Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Tuomet kontrolinėse rungtynėse Lietuvoje mūsiškiai 83:54 sutriuškino N. Garcios treniruotą Venesuelos rinktinę.

„Jie mus tąsyk nužudė. Įspūdinga komanda“, – dar sykį pakartojo N. Garcia.

Lietuvos ir Dominikos Respublikos rinktinės tarpusavio dvikovą pradės pirmadienį 11 val.

Pirmadienio mačas tarp Lietuvos ir Dominikos Respublikos rinktinių tebus tik formalumas, padėsiantis FIBA organizacijai surikiuoti 9-16 vietas čempionate užimsiančias komandas.

Jei lietuviai laimės, galutinėje rikiuotėje jie bus tarp 9-12 pozicijas užimsiančių rinktinių, o jei pralaimės – atsidurs tarp 13-16 čempionato rinktinių. Galutinė rikiuotė bus sudėliota pagal čempionate iškovotas pergales, rungtynių taškų santykius.

Bet kuriuo atveju, patekusi į 16-uką Lietuvos rinktinė jau užsitikrino vietą papildomame Tokijo olimpinių žaidynių atrankos turnyre, vyksiančiame kitais metais.

Nedidelę įtaką šios rungtynės gali turėti nebent bendram FIBA pasauliniam rinktinių reitingui, nes jį sudarinėjant yra skaičuojami kiekvienų rungtynių rezultatai.

Šis reitingas oficialiai nėra atnaujintas nuo praėjusių metų gruodžio mėnesio. Lietuvos rinktinė jame kol kas užima 6-ąją vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)