Sinoptikų teigimu, vakarų Lietuvoje, kur debesų šydas bus storiausias, lietaus sulauksime daugiau ir dažniau, o rytuose numatomas tik trumpas nedidelis lietus.

Antroje dienos pusėje prie pietinių rajonų priartės aktyvesnių debesų juosta, tad tikėtina, jog Alytaus, Marijampolės ir Kauno apskrityse kils liūtinio pobūdžio trumpą lietų nešantys debesys, sugriaudės perkūnija. Pūs stiprokas rytų, pietryčių krypties vėjas. Vėsiausia diena laukiama pajūryje, kur vyraus apie 20 laipsnių, o šalies pietryčiuose temperatūra kils iki vasariškų 23–25 laipsnių šilumos.

Pirmadienio naktį trumpai palis dar daugelyje rajonų. Gali kur ne kur sugriaudėti perkūnija. Šiltą naktį temperatūra nekris žemiau 12–17 laipsnių šilumos. Dieną jau lietaus tikimybė bus maža. Iš pietų plūs šiluma ir įdienojus oras šils iki 22–27 laipsnių.

Antradienio naktį palis tik vietomis, o dieną vėl daug kur sulauksime trumpo lietaus. Pūs stiprokas pietryčių, pietų vėjas. Temperatūra naktį nesiskirs nuo pirmadienio – 12–17 laipsnių, o dieną kils iki 20–24 laipsnių šilumos.