Tai jau ketvirtoji „Australian Boomers“ pergalė Kinijoje, po kurios jie įsitvirtino pirmoje L grupės vietoje.

Antrosios L grupės rungtynės vyks 15 val. – Lietuvos rinktinė dėl išlikimo susigrums su Prancūzija.

Nankine vykusioje pirmoje L grupės dvikovoje 5 pirmąsias minutes lygiai žaidė abi rinktinės, australams sunku buvo atitrūkti dėl pasipylusių klaidų.

Chriso Gouldingo ir Patty Millso tritaškiai davė gerą pradžią „boomerių“ spurtui – 20:11. Vis dėlto Dominikos atstovai, sėkmingai provokuodami varžovų pražangas, skirtumą sumažino – 24:19.

Ir antrame ketvirtyje Andrejaus Lemanio auklėtiniai klydo daugiau nei paprastai, o tuo pasinaudoję varžovai sumažino skirtumą iki minimumo – 30:29.

Tinkamu metu pataikyti „boomerių“ snaiperio Ch. Gouldingo tritaškiai leido vėl atitrūkti (40:33), tačiau užsivedę Dominikos krepšininkai per minutę skirtumą beveik panaikino. Įpusėjus dvikovai Australija pirmavo 40:38.

Po didžiosios pertraukos „boomeriams“ ant kulnų lipę Karibų salų regiono atstovai sugebėjo išlyginti rezultatą 46:46.

Nesivaldantis A. Baynesas dėl pražangų limito visam laikui sėdo ant atsarginių suolo, o varžovų žaidėjas Ronaldas Ramonas po susidūrimo su P. Millsu gavo traumą ir negalėjo tęsti rungtynių.

Minutės pertraukėlė pažadino apsnūdusius australus – P. Millso 5 taškų iš eilės inicijuotas spurtas leido vėl susigrąžinti 9 taškų persvarą (57:48). Tiesa, likus žaisti 10 minučių iki rungtynių pabaigos skirtumas vėl kiek aptirpo – 57:52.

Australai paskutiniame kėlinyje juokauti nebuvo nusiteikę – taikliais tritaškiais ir metimais iš po krepšio oponentus pavaišinęs P. Millso ir J. Landale'o duetas padidino skirtumą iki rekordinio šioje dvikovoje – 71:60.

Kovingoji Dominikos rinktinė ginklų nesudėjo ir kovojo iki pat pabaigos, tačiau australai arčiau varžovų neprisileido ir šventė pergalę.

Australija: Patty Millsas 19 (9 rez.p.), Chrisas Gouldinas 15, Jockas Landale'as 13, Aronas Baynesas 10, Andrew Bogutas 8 (7 atk.k., 6 rez.p.).

Dominikos respublika: Eloy Vargas 16, Victoras Lizas 14, Rigoberto Mendoza 12, Eulis Baezas 10.

K grupėje netikėtai lengvą pergalę Šendžene šeštadienį iškovojo Čekijos rinktinė (3/1). Ji 93:71 (20:16, 25:16, 20:14, 28:25) sutriuškino iki tol nė karto nepralaimėjusius brazilus (3/1).

Visas rungtynes aikštėje dominavę čekai lūžį pasiekė dar prieš didžiąją pertrauką, kai spurtavusi įgijo 15 taškų persvarą – 43:28. Didžiausias skirtumas rungtynėse buvo 29 taškai.

Čekija: Tomas Satoranskis 20 (7 atk.k., 9 rez.p., 35 naud.b.), Ondrejus Balvinas 15 (11 atk.k.), Patrikas Auda 14, Jaromiras Bohačikas 12, Vojtechas Hrubanas 8.

Brazilija: Vitoras Benite 12, Leandro Barbosa ir Marcelinho Huertas po 11.

Kinijoje startavusiame antrajame FIBA pasaulio čempionato etape, kuriame dėl vietos ketvirtfinalyje naujai suformuotose keturiose grupėse grumiasi 16 komandų, šeštadienį į mūšį stoja K ir L grupių komandos. Dienos akcentas – Lietuvos rinktinės išlikimo dvikova su Prancūzija.

Po antrojo pasaulio čempionato etapo starto penktadienį jau paaiškėjo pirmosios 4 komandos, užsitikrinusios vietą ketvirtfinalyje: Argentina, Lenkija, Serbija ir Ispanija. Nė karto FIBA 2019 turnyre nesuklupusios ir visas 4 pergales iškovojusios rinktinės sekmadienį tarpusavyje (Argentina – Lenkija ir Serbija – Ispanija) tik pasiskirstys pirmą ir antrą pozicijas I ir J grupėse.

Antrojo etapo tvarka

Naujosios grupės:

I grupė (Fošanas): Lenkija (4/0), Argentina (4/0), Venesuela (2/2), Rusija (2/2).

J grupė (Uhanas): Ispanija (4/0), Serbija (4/0), Puerto Rikas (2/2), Italija (2/2).

K grupė (Šendženas): JAV (3/0), Brazilija (3/1), Čekija (3/1), Graikija (2/1).

L grupė (Nankinas): Prancūzija (3/0), Australija (4/0), Dominika (2/2), Lietuva (2/1).

Į ketvirtfinalį iš naujųjų grupių keliaus po dvi pajėgiausias rinktines, o į jį nepatekusios komandos dėl 9-16 vietų nesivaržys – jų pozicijos bus nustatytos pagal ligtolinius rezultatus.

Ketvirtfinalį išgyvenusios komandos žengs į pusfinalį, o kitos toliau kovos dėl 5-8 vietų. Pusfinalio nugalėtojai susigrums didžiajame finale, o kiti du pusfinalininkai susitiks dėl bronzos.

Pirmą kartą FIBA Pasaulio taurės turnyre dalyvauja rekordiškai daug – net 32 rinktinės, kurios grumiasi ne tik dėl medalių ir Naismitho vardo taurės, bet ir kelialapių į 2020 metų Tokijo olimpines žaidynes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)