Po dviejų savaičių kelyje druskininkiečio kelionė aplink pasaulį kelioms dienoms sustojo. Nors per pastarąsias dvi paras keliauninkas atstumo prasme padarė itin didelį progresą – iš Vladivostoko atsirado Los Andžele, ant savo plieninio žirgo atsisėdęs taip ir nebuvo.

Motociklą teko iškeisti į lėktuvus

Du trečdalius žemės paviršiaus sudaro vanduo. Kad ir kokį tiesų kelią aplink žemės rutulį bepasirinktum, vis vien teks kirsti didelį vandenyną. Ir kai K. Mieliauskas nuo Druskininkų kurorto pravažiavo visą Azijos žemyną, po 11 tūkst. km Vladivostoke jį sustabdė Ramusis vandenynas, kuriuo motociklai nevažiuoja. KTM Vladivostoke buvo supakuotas ir paliktas krovinių terminale, kur jo logistika rūpinosi „Hoptrans“, o Karolis per Seulą išskrido į Los Andželą.

„Kaip bebūtų keista, iš ryčiausio Rusijos didmiesčio nėra tiesioginių skrydžių į vakarinę JAV pakrantę, Los Andželą. Tad teko skristi su persėdimu per Seulą. Po daugiau nei paros kelionių mes jau esame Amerikoje. Laiko juostų pokyčiai vargino visos kelionės metu, nes kas dieną ar dvi dingdavo po vieną ar dvi valandas. Važiuodamas per visą Rusiją praradau iš viso 7 valandas. O štai išskridęs 3 valandą dienos iš Seulo po 10-ties valandų skrydžio Los Andžele atsidūriau tą pačią dieną, 9 valandą ryto“, – apie keliavimo ypatybes pasakojo laiko skirtumų išvargintas K. Mieliauskas, pridėjęs, kad Seulo oro uostas nustebino savo švarumu ir modernumu: ten žmonėms kelią po terminalus rodo ir vedžioja robotai.

Iš rudeniškos tuštumos – į vasarišką civilizacijos katilą

Los Andželas Karolį pasitiko dideliu karščiu lyginant su Rusijos temperatūromis – 35-iais laipsniais šilumos. 12-os milijonų gyventojų megapolyje yra tik vienas metų laikas – vasara. Kai temperatūra žiemą nukrenta iki 25 laipsnių šilumos, vietiniai jau burba, kad šalta.

Miestas – įvairiausių kultūrų katilas. Antra didžiausia populiacija Los Andžele – ispanakalbiai. Dauguma užrašų yra rašomi dviem kalbomis – angliškai ir ispaniškai. O kai vietinių paklausi – kokios tautos ar kalbos žmonių čia daugiausia, šie patrūkčioja pečiais. Žino, tik kad antra didžiausia populiacija yra ispanakalbių. Visi kiti ten susimaišę.

Natūralu, kad tokiame tautų katile bus ir lietuvių. Jų bendruomenę Los Andžele sudaro apie 2000 išeivių. Karolis laisvą dieną laiko neleido veltui ir susitiko su Martynu, kuris ten turi verslą kino industrijoje. Labai norėjo, daug dirbo ir įsitvirtino. Ir lietuviui patinka tai, kad Los Andžele yra absoliučiai viskas. Kad ir kalbant apie gamtą: už poros valandų kelio nuo centro kalnuose galima slidinėti, o grįžus atgal – maudytis šiltame vandenyne. Ir kadangi čia visada geras oras, tai yra puiki vieta važinėti su motociklu. O Martynas – taip pat užkietėjęs motociklininkas, tad su Karoliu greit rado bendrą kalbą.

Karolis Mieliauskas Los Andžele

Motociklu Los Andžele greičiau

„Martynas kasdien važinėja motociklu. Nors turi šeimą, turi ir automobilį, pats po miestą dažniausiai malasi motociklu, mat spūstys Los Andžele – košmariškos. O Kalifornijos įstatymai leidžia motociklininkams važinėti tarp juostų, todėl taip sutaupoma daug laiko. O ir stovėti spūstyse sėdint ant balno tokiame karštyje būtų iššūkis“, – Martyno patarimus jam nupasakojo Karolis.

O druskininkiečiui stovėti spūstyse nesinorės. Spaudžia laikas, teks skubėti. O motociklas vis dar Los Andželo muitinėje. Oficialiai tokie kroviniai, kaip motociklai JAV muitinėje turi praleisti 48 valandas, tačiau lietuvis su vietinio atstovo pagalba bando savo žirgą atgauti anksčiau.

„Per dieną Los Andželą apžiūrėjau tiek, kiek reikia. Dideli dangoraižiai centre, garsiausi pasaulio teatrai Holivude. Tiesą pasakius, iš išorės Holivudas man atrodė ženkliai patrauklesnis. Dabar ta „Walk of fame“ gatvė savo spalvingumu, prekyba ir turistų kiekiu primena Basanavičiaus gatvę Palangoje. Smagu čia praleisti kelias valandas, bet jau noriu judėti toliau“, – sakė K. Mieliauskas.

Vos gavęs savo motociklą Druskininkietis lėks į naują starto vietą – Santa Monikos paplūdimį, nuo kurio oficialiai prasideda „Route 66“ greitkelis. Juo keliaus iki Čikagos, nuo jos – į Niujorką, tada dar vienas skrydis per Atlantą į Londoną ir iki Rugsėjo 27-os dienos Karolis planuoja grįžti į Druskininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją